De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, december 03, 2011

Man bijt boom

Jeneveraflossing. Belangrijk: fond. Geen betere fond dan een boterham met Lotus Speculoospasta (pp). Toch maar nog één extra, met Nutella deze keer, er boven op gelegd. Wij probeerden het ooit al eens eerder met Bicky-friet, maar dat liep toen niet goed af. Daarom nu de alternatieve aanpak.

Alles samen 26 personen aan de start, op een rij gezet volgens eigendunk, dichtgevouwen en zo kwam het tot 13 ploegen. Om ter scherpst. Werp er een brood ... enzovoort enzoverder.

Het startsignaal. 24 jenevers en een paar slokken water vlogen om ter snelste de mond van de deelnemers in. Dan snelden die deelnemers weg, over het algemeen richting eerste post. Daar was het direct moeilijk. Geforkt. Uw dienaar leidde de groep naar de verste forking en diens clubgenoot Bloemen deed hetzelfde, maar dan richting de andere post. Waar uw dienaar recht naar de post knalde, wat in dit geval niet erg moeilijk was, want hij had het object ooit op de kaart gezet en er een uurtje eerder zelf de post bij gehangen, deed Bloemen dat niet, omdat hij te veel eerbied had voor zijn achternaam. Pejeters heeft geen respect. Knal door het rozenperkje en als eerste aan de post.

Trein 2 haalde tegen post 2 de laatste lopers van trein 1 in. Het gevecht om de knijptang werd nog gewonnen door Thomas Goubau. Wat er daarna gebeurde, wij weten het niet, maar opeens leek het of er een vliegtuig door de geluidsmuur ging. Was het Goubau die tegen de boom op knalde, of was het de boom die tegen Goubau opliep? En wat was het dat de aandacht van Goubau afleidde? Broer Johan hebben wij zo ooit op klaarlichte dag tegen een lantaarnpaal zien vliegen. Die zag toen eerst een Litouwse schone en even later sterretjes. Bij Thomas vermoeden wij dat hij zelfs geen sterretjes kon zien, maar om toch in dezelfde sfeer te blijven, in plaats daarvan een zwart gat. De innige verstrengeling van het paar duurde wel een halve minuut en even was er schrik, maar het moet gezegd, op de jeneveraflossing was aan alles gedacht en binnen de 5 seconden was er een dokter bij. Goubau werd met geweld van de boom afgetrokken, erlangs op de grond gelegd en toonde toch al terug tekenen van leven, zij het, naar familienormen vrij rustige. Dit duurde, zegge en schrijve, om en bij de 3 minuten.

Op dat moment was de wedstrijd natuurlijk gelopen. Pejeters, Bloemen en consoorten konden niet meer bijgehaald worden. De tweede lopers brachten terug leven in de brouwerij. 26 jenevers vlogen dit keer wel naar binnen. Hier was het niet toevallig dat Sofie Herremans de hele wedstrijd op kop lag. Tekende ooit aan de kaart en organiseerde ettelijke trainingen in het aartsmoeilijke Arenbergpark. Toch was dat buiten de teamgenote van Pejeters gerekend, wij moeten toegeven dat we haar naam niet meer weten, maar ze kon snel lopen en ging dus in de laatste meters nog Herremans voorbij.

De rest van de wedstrijd volgde hetzelfde stramien. Jenevers verdwenen van de tafel, croque-monsieurs werden vlijtig opgegeten tussen de omlopen in en het komen-en-gaan van lopers hield niet op, of toch niet direct.

Door een verzakking van de oever was de traditionele kijkpost aan de overkant van de Dijle niet bereikbaar en dus was er door baanleggers Frederickx en Boeckx gekozen voor een drankpost alvorens de laatste twee posten aan te vatten. Of dat een geslaagd concept was, dat laten we in het midden. Voor sommigen was het een voordeel, voor uw dienaar een nadeel. Werd er na die 7e jenever, die door de snelheid van de pitstop al maar half in de mond verdween, genadeloos afgekegeld door Bastin. Die kan dat alcoholisch gedoe natuurlijk beter verwerken, maar het doet toch twijfelen aan de paraatheid voor de Sinterklaascross van morgenvroeg.

Geen uitslagen. Geen foto's. Geen kaart. Niks. Wij durven zelfs niet beweren wie de eerste drie ploegen waren, dat om verschillende redenen. De belangrijkste is dat wij sterk vermoeden dat de eerste én de tweede ploeg gedeclasseerd moesten worden door een nauwgezette opvolging van de reglementen. Toch kan er ook dit jaar weer teruggeblikt worden op een geslaagde editie en was dat natuurlijk slechts het begin van de avond.

27 Comments:

Een reactie posten

<< Home