De laatste post

Orienteering-news website

zondag, november 13, 2011

Verduyckt sensationeel snel op de Oostelbeersche Heide

Kris Verduyckt verblufte de tegenstand vandaag op de Klompen-OL in Oirschot. De Lommelse schepen zette eerste achtervolger Genar op bijna 10 minuten. Het kleine reliëf, de gedetailleerde zones met slechte zichtbaarheid en de pure loopkracht in de heidegebieden waren duidelijk spek naar de bek van de Omegask, die fel gevierd in de VIP-tent mocht binnen komen.

Genar keek dan wel tegen een ruime achterstand aan, maar zijn prestatie vandaag was toch nog goed genoeg om Ruben Timmers op de derde plaats te zetten. Genar becommentarieerde achteraf: "Goed dat ik op vrijdag nog de sprint in Oudergem heb gelopen. Ook al liep het daar nog voor geen meter, toch was ik blij dat de snelle reflexen die daar getraind werden zo voorbereid waren op vandaag. Stiekem was ik ook blij dat ik te laat aan de start stond van de middenafstand, zo waren de benen optimaal voor de Klompen-OL."

Dat alledrie de toppers sterk waren vandaag bleek ook toen Sergey Fedatsenka over de meet kwam. De kersverse Nederlands Kampioen lange afstand verslikte zich enkele keren in het terrein en hij verloor bij post 17 meerdere minuten en moest genoegen nemen met de vierde plaats, net naast het podium.

De zone van de waarheid

Ook niet helemaal foutloos vandaag was Benjamin Anciaux, nog overtuigend tijdens de militaire in Marche op dinsdag. Nam daar nipt de maat van Niels Bockx. Bockx was vandaag uit op revanche. Anciaux maakte het de concurrentie wel erg gemakkelijk. Stapte vrijdag tijdens de nachtwedstrijd in Gerhees al uit de wedstrijd en verliet het wedstrijdcentrum in de Warande in Ham, clublokaal van Ham OK, met de volgende woorden, die al weinig goeds lieten voorspellen: "En nu ne goeie frut steken!" Dat hij er vandaag niet aan te pas kwam, was dan ook vooraf al duidelijk. Is dit het begin van een periode waarin Bockx Anciaux structureel begint te kloppen? Dat die eerste een mooie voorsprong heeft opgebouwd in het Wintercriterium is alvast een teken aan de wand.

Bij de vrouwen was het Sofie Heuninckx die al even verwoestend uithaalde als Verduyckt. Nam met 25 minuten de maat van veterane Annemie Jansen. Inge Van Engeland van de organiserende club KOVZ werd afgetekend derde.

Uitslag (toen wij hem bekeken nog voorlopig)
Foto's
Kaart omloop 1

16 Comments:

Een reactie posten

<< Home