De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, november 12, 2011

Jeneveraflossing editie 2011

Nu er al 4 van de 6 wedstrijden dit weekend achter de rug zijn, kan er eens een blik op de toekomst geworpen worden en wordt ook meteen duidelijk waarom er zo hard getraind wordt dezer dagen.

Op vrijdagavond 2 december organiseert slok de traditionele jeneveraflossing in het Arenbergpark. De vorige editie was legendarisch, wij zouden bijna "memorabel" gebruiken, maar bij dat geheugen-ding wil het wel eens mislopen op zo'n avond. Maar de weersomstandigheden waren vorig jaar dermate fris en koud, -7!, dat enkel jenever toeliet om in dat weer buiten te komen. Voor ons moet het niet zo frisjes zijn, maar verder mogen alle elementen van toen weer van de partij zijn.Het concept is simpel.

Je schrijft je in door te mailen naar wouter_leeuws@hotmail.com . Op 2 december 's avonds kom je naar Leuven, "de baar" van de Landbouwkring, een plannetje volgt nog wel. Daar doe je een bijdrage van 5 euro voor de onkosten. De organisatie stelt de ploegen samen. In bepaalde gevallen en goed geargumenteerd willen wij daar wel een uitzondering in maken. Om 19u30 worden die ploegen bekend gemaakt. Om 19u45 wordt het startsignaal van de wedstrijd gegeven. Dan drinkt loper 1 zo snel mogelijk 2 glaasjes jenever uit, kijkt op zijn kaart, en schiet het bos in. Hij raapt onderweg Bram Boeckx op, want die start altijd het snelste, of slaagt daar eventueel zelfs niet in. Ondertussen maakt loper 2 zich klaar, door 2 jeneverglaasjes te vullen, want als loper 1 uit het bos komt, moet die ook vertrekken. Nu kan loper 1 zich wat verwarmen door een lekkere croque te eten. Dat alles herhaalt zich nog twee keer en dan is de winnaar voor even bekend.

Geen wegaanduiding, wel douches, wel drankgelegenheid.
Schrijf dus zo snel mogelijk in door te mailen naar Wouter of een commentaar bij deze post te zetten.

2 Comments:

Een reactie posten

<< Home