De laatste post

Orienteering-news website

donderdag, december 29, 2011

Sylvester D4: Michiels wins 3rd stage in a row

The 4th stage from the sylvester 5-days took place in Weert (in the Netherlands). In class H21E it was again 'the man in shape', Yannick Michiels, who took the victory. He even could afford a 2 minutes mistake to win the race ahead of Pieter Hendrickx and Jeroen Hoekx. In womens class it was a very close fight. Greet Oeyen was the fastest today, followed by Gomzyk-Omova (2nd) and Kemp (3rd).

Nederlands:
Vandaag werd er om de overwinning gestreden op de kaart 'Boshoverheide'. Voorloper Jeremy Genar wist te melden dat het een zeer snelle maar leuke omloop zou zijn. Ook seniorcoach Wallaert raadde deze kaart 2 jaar geleden aan als een goede technische training (bron). Het was in 2009 Sergey Fedatsenka die omloop 1 (meeste senioren liepen de oro-hydro training) wist te winnen met een km-tijd van 5'10 (resultaten).

Snelle km-tijden is nu net wat deze sylvester 5-daagse typeert. Vooral Yannick Michiels en Pieter Hendrickx verkeren duidelijk in grote vorm. Ook nu weer domineerden ze de wedstrijd met de ene snelle splittime na de andere. Opnieuw was het Michiels die zijn foutenlast kon beperken en de wedstrijd naar zijn hand zette (4'58min/km). Ondanks een 2-minuten fout naar post 21 (hier liep hij naar T. Hendrickx toe en beide Kollers kwamen ten zuiden van de kaart terecht) won hij de wedstrijd met 1'39 voorsprong op zijn trainingsmakker Pieter Hendrickx. Als we de anonieme poster (zie comments bij Sylvester D2) mogen geloven, staan deze strakke km-tijden in onze snelle winterse bossen garant voor enkele medailles op een WOC. De verwachtingen voor 2012 zijn hooggespannen.

Een stralende Yannick Michiels na zijn overwinning op de Hechtelse duinen

Aangezien Michiels en Hendrickx tijdens deze 5-daagse op een hoog niveau presteren, is het voor de concurrentie zaak om de overgebleven kruimels mee te pikken. Ditmaal was het Jeroen Hoekx die het podium mocht vervolledigen. Hij slaagde erin om Thomas van der Kleij (4e), Desmond Franssen (5e) en Ken Peeters (6e) achter zich te houden. Benjamin Anciaux, die zijn laatste wedstrijd liep voor zijn vertrek naar Afghanistan, slaagde er ondanks een sterke start in om zichzelf uit te schakelen. De vele functies van zijn nieuwe garmin waren blijkbaar interessanter dan het lezen van de kaart tijdens zijn afscheidsrace.

Ook opmerkelijk is de diskwalificatie van de 3e Hendrickx gebroeder. Uit de splits blijkt dat hij de laatste post niet gestempeld zou hebben. Nochtans bestaan er geruchten dat hij deze controlepost als bewijsstuk zelfs mee had toen hij over de finishlijn kwam gelopen...

Greet Oeyen on her way to the finish

Bij de dames waren er ten op zichte van gisteren twee grote afwezigen. Julia Gross besloot om slechts 1 etappe uit te kiezen en de rest van de week te genieten van een welverdiende vakantie in Brussel. Ook Miek Fabre had nood aan enkele dagen extra rust, maar werd bij omega wel vervangen door Kim Geypen. Deze laatste komt pas terug uit kwetsure, deed het daarom nog rustig aan en veroverde uiteindelijk een 6e plaats. Het was Greet Oeyen die vandaag naar de overwinning liep en een internationaal gezelschap achter haar kon houden: Michaele Gomzyk-Omova (2e), Emily Kemp (3e), Esther Doetsch (4e) en uiteindelijk Maria Sbaraglia (als 5e). Benieuwd welke dames morgen het podium gaan betreden bij de eindrangschikking.

Results
Splits
Map (Desmond Franssen)
Total results after 3days