De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, december 27, 2011

Sylvester D2: WRE won by Michiels and Fabré

Today it was money time at the sylvester 5-days in Belgium. Yannick Michiels was very motivated for this world ranking event at Rodenberg and succeeded to take the victory in H21E. He won ahead of Thomas van der Kleij and Pieter Hendrickx. In womens class Miek Fabré took revenge for yesterday. She ran faster than Emily Kemp (CAN) and Michaela Omova-Gomzyk (CZE) today. You can find results, splittimes and the map below.

Vandaag vond de grote afspraak van de winterperiode plaats, namelijk de WRE van de sylvester 5-daagse. Geen Michel Bastin (ziek), geen Bart Delobel (zwakke pees?) en geen Niels Bockx (kreeg gisteren een tak door zijn schoenzool geboord) aan de start, maar de atletiekers tekenden wel present. Deze omloop was ideaal om hun loopsnelheid te komen tonen en zowel Yannick Michiels als Pieter Hendrickx zorgden voor strakke tussentijden. Michiels slaagde er zelfs in om grote fouten te vermijden en wist zo de overwinning binnen te halen. Op een tweede plaats vinden we Thomas van der Kleij terug. Hij had de winnaar van gisteren al snel te strikken en liep met een stabiele wedstrijd naar de tweede positie. Ook Hoekx was opnieuw terug te vinden in de bovenste regionen, hij eindigde op een 4e plaats net achter P. Hendrickx. Sergey Fedatsenka keerde dan weer met een 5e plaats (grote fout aan post 8) terug naar Nederland.


Todays winner Yannick Michiels searching for the last control

De houterenberg bleek voor vele lopers fataal. Pieter Hendrickx, Ken Peeters, Roman Schultze-zurhausen, Daniel Zwiker, Desmond Franssen, Alexander Lubina en Benjamin Anciaux verloren allen veel kostbare tijd op deze heuvel. Vooral posten 17, 19 en 21 bleken de boosdoeners. Sommigen onder hen legden de fout bij zichzelf, anderen verweten dan weer onvolmaaktheden van de kaart.


Thomas van der Kleij at the finish with T. Hendrickx right behind him

Bij de dames kon Miek Fabre revanche nemen voor de afstraffing van gisteren. Ze wist deze koninginnenetappe te winnen zonder grote fouten te maken. Ze haalde het nipt van de Canadese Emily Kemp en de Tsjechische Michaela Omova-Gomzyk. Het belooft nog spannend te worden voor de eindzege in deze 5daagse.


Kemp (2nd) - Fabre (1st) - OmovaGomzyk (3rd)

Results
Splits
Map (Desmond Franssen)

9 Comments:

Een reactie posten

<< Home