De laatste post

Orienteering-news website

zondag, februari 14, 2010

TramSK verdeelt prijzen

Trol en Hamok verdeelden de prijzen dit weekend in de nachtcross in Herentals-sportcentrum en de valentijnscross in Kelchterhoef.

Vrijdagavond in Herentals stond er geen maat op Ken Peeters. Het was bijna onbeschoft tegenover de verzamelde tegenstand hoe hard hij tekeer ging. Peeters won zijn derde nachtwedstrijd, meetellend voor het nachtcriterium, van het seizoen. Dat is er één meer dan grote concurrent en nachtuil bij uitstek, Jan Oeyen. Peeters heeft zo een voorsprong van om en bij de 700 punten in het nachtcriterium op Oeyen. Vrijdag was de eerste keer dit seizoen dat Oeyen iemand voor zich moest dulden op het uitslagenblad na een nachtwedstrijd. Voor de wedstrijd was hij nochtans erg optimistisch: de karrim'hoc goed verteerd, dus vol zelfvertrouwen als laatste loper het bos in, een sterk eerste deel gelopen en dan niet goed kijken waar de poortjes waren. Gevolg: massaal tijdsverlies en dan kan je alleen de schade nog proberen te beperken. Meer dan een 9e plaats met een kwartier achterstand op Peeters zat er niet in voor de Borascaan.

Op de tweede en derde plaats, een volle 6 minuten na Peeters, stonden lopers die door de band genomen niet zo met nachtoriëntatie geassocieerd worden: uw verslaggever en snelle Trol Koen Wilssens, in zijn eerste nachtwedstrijd direct goed voor een podiumplaats. Dat smaakte duidelijk naar meer, want Wilssens is één van de gegadigden voor de Vlaamse nachttitel volgende week vrijdag in Waterschei.

Bij de dames was de uitslag zo mogelijk nog verrassender. Greet Oeyen, zus van, en nog geen enkele nacht niét gewonnen dit seizoen, moest haar meerdere erkennen in Helena Pluymers, vriendin van Koen Wilssens en blijkbaar als enige in staat om de zegereeks van Oeyen te doorbreken. Waar toppers als Miek Fabré en Kim Steegen hun tanden tevergeefs stukbeten op de scherpe tijden van Oeyen, lukte het Pluymers dan deze keer wel.

Hoopgevend was de terugkeer van Pieter Hendrickx. Joggend terug begonnen na de aanrijding, maar het volgende doel is al direct duidelijk: Hendrickx heeft zijn zinnen gezet op de titel volgende week vrijdag.

Uitslag
Tussentijden
Kaart (Peeters)
Nachtcriterium

Zondag was er een ander publiek op de wedstrijd, want de snelle benen van het wintercriterium kwamen weer in actie. Dit keer voor het eindeseizoenshoogtepunt, de valentijnscross, na de sinterklaascross dé afspraak van de winter. Het belang was direct duidelijk: toppers als Geert Simkens onderbraken speciaal hun winterslaap om hier aan de start te staan.

Op het moment van schrijven zijn er nog geen uitslagen beschikbaar, maar wij halen ons geheugen maar eens boven. Op één: uw verslaggever, nu wel eens doorgelopen, met veel te veel foutjes als gevolg. Op twee: Geert Simkens, een minuutje achter. Op drie: Oeyen, drie minuten achter. Van de andere uitslagen weten wij niet veel meer en we zouden dus toch maar onwaarheden vertellen.

De Laatste Post zou ook graag duidelijkheid hebben over het verdere verloop van het Wintercriterium. Telt de Nationale in Opglabbeek nu mee of niet? En zo ja, hoe gaat dat dan met de puntentelling? Kan ik voor de dubbel gaan door in HB zowel universitair kampioen bij de beginners te worden en de 1000 punten van het wintercriterium binnen te halen?

Onze eigen interpretatie is dat de wedstrijd niet meetelt, om dezelfde reden als waarom de zaterdag en zondag van de Sylvester niet meetelden, namelijk het niet-samenvallen van de categorieën met die van een regionale. Maar zowel De Knijptang, als de VVO-site, als Luc Cloostermans beweren dat de wedstrijd wel meetelt. Wij schrijven zo maar wat en hopen dat er een verbetering komt als wat wij verzonnen hebben, niet hetzelfde is als wat diegene die het echt bepaalt uit zijn duim gezogen heeft.

Uitslag
Tussentijden
Kaart (Peeters) 1, 2
Wintercriterium

5 Comments:

 • At 14/2/10 20:42, Anonymous Anoniem said…

  Ik zie dat Ken Peeters flink langs de akker is gebleven, en dat hij wel een poging gedaan heeft om in het gearceerde gebied te geraken aan post 7, maar zich net heeft kunnen inhouden ;-))))

  Wat mij wel opvalt is het nauwkeurigheidsverschil tussen de kaart van de nacht en van de valentijn. Op de nachtkaart zit er een flink verschil tussen GPS en kaart bij heel veel posten, op de valentijnkaart zit er bijna geen verschil op.

   
 • At 15/2/10 09:36, Anonymous Anoniem said…

  Jeroen ik denk dat ik je moet ontgoochelen wat betreft het behalen van de dubbel tijdens de 1e Nationale.
  Als ik het VVO Wedstrijdreglement bekijk lees ik dat men moet lopen in de omlopen zoals gedefinieerd in artikel 4.6.1 en dit zijn de omlopen van de regionales. Vermits er op nationales, Vlaamse en Belgische kampioenschappen alsook op de Sylvester andere omlopen gebruikt worden tellen deze wedstrijden niet mee voor het Wintercriterium.

  Daarnaast weet ik ook niet of er een Universitaire titel wordt uitgereikt aan de beginners.

  Walter Van Krunckelsven

   
 • At 15/2/10 09:42, Anonymous Betty said…

  Het was tevens ook Helena's eerste nachtwedstrijd... Misschien niet direct de moeilijkste kaart om op te beginnen, maar toch zeker een tegenstander om in de gaten te houden ! Knap gedaan in elk geval.

   
 • At 17/2/10 11:59, Anonymous Anoniem said…

  Ultrlang van aanstaande zondag in Libin, afgelast!

   
 • At 19/2/10 12:35, Anonymous Anoniem said…

  Bears vrs. gazelles
  Last autumn I was dreaming of spending this winter somewhere in the southern half of the Earth but on the contrary I’ve been making excellent trainings in the snow. Besides, I believe you must be more like a bear than a gazelle in the WOC in Trondheim so the the one-meter-thick layer of snow is just perfect preparation.
  Een stukje van Minna Kauppi haar site. Ze zegt dus dat kracht veel belangrijker is als snelheid voor de WOC.

   

Een reactie posten

<< Home