De laatste post

Orienteering-news website

zondag, februari 07, 2010

Wintercriterium Hertberg

Met nog 2 manches te gaan is het Wintercriterium bijna in een beslissende plooi gevallen. Vandaag op de Hertberg was er een ouderwets duel tussen Frank Buytaert en uw verslaggever. Niet op het scherp van de snee, want, u weet het, wij moeten dit als een training aanzien, maar toch nog scherp genoeg om het interessant te maken. Buytaert, vastbesloten om aan te tonen dat de offday van de vorige manche in Eksel een éénmalige gebeurtenis was, startte verbazingwekkend sterk. 11 seconden voorsprong had hij al aan het eerste controlepunt, amper een minuutje na de start. Op de loopstukken zette hij zijn turbo aan, gas terugnemend in het bos. Onze vlakke taffelcurve (alleen de snitsel onder de 5'/km en dat maar net) bleek uiteindelijk een beter alternatief, want maar aan één post (16) echt gemist. Een versnelling in het zuidelijke deel van de kaart om clubgenoot Anciaux kwijt te krijgen bleek genoeg voor de overwinning en de 1000 punten.

Over clubgenoot Anciaux gesproken: heeft een nieuwe tactiek. Pintjes pakken voor de wedstrijd! Dat werkte enkele weken geleden goed op de seniorstraining in Schaffen. Dat nadien nog twee keer geprobeerd: vorige week in Winnerheide niet aan de start geraakt en deze week één post snel-één post traag en daar al na post 7 mee gestopt. De conclusie mag al duidelijk zijn ondertussen: werkt niet.

Op de derde plaats in de wedstrijd vandaag zagen wij de comebackende Jeroen van der Kleij, na maanden blessureleed en amper kunnen trainen (of toch niet in het openbaar) nu direct een podiumplaats in de derdelaatste Wintercriteriumcompetitie.

De toppers van het Wintercriterium, de veeloriënteurs van KOL, Wim Bries en Kristof Daems houden het spannend. Waar Bries vorige week 20 seconden voorsprong had aan de meet en zo zijn leiderspositie verstevigde, was het vandaag Daems die een belangrijke vierminutenvoorsprong nam en zo de kloof probeert te dichten. Derde plaats Winston Franssen, de adelaar van Zoersel, zag vandaag uw dienaar over zich heen springen wegens niet aanwezig. Trolstage in Nederland! Dat wordt nog spannend de komende twee wedstrijden, te beginnen met de Valentijnscross volgende week.

Bij de dames geen direct tweegevecht. Nancy Theunkens van Trol kan alleen nog bedreigd worden door de winnares van vorig jaar, Kim Steegen. Steegen had het vandaag niet gemakkelijk, met toploopsters als Miek Fabré en Greet Oeyen aan de startpost. Oeyen leek lange tijd te zullen winnen, maar zag drie posten voor het einde Fabré in extremis nog voorbij gaan. Steegen werd derde en had uiteindelijk toch nog een voorsprong van zeven minuten op Theunkens. Ook daar wordt het dus nog spannend!

Uitslag
Tussentijden
Kaart (Vladi)
(in het CC hing een bordje op: "Het is verboden door de pas ingezaaide akkers te lopen, Ken")

5 Comments:

 • At 7/2/10 20:18, Anonymous Anoniem said…

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   
 • At 7/2/10 21:04, Anonymous jan d said…

  ik heb de weide tussen 11 en 12 gemeden. Deze was weliswaar niet als akker in kaart gebracht, maar leek me ter plaatse identiek als het 'akker' tussen post 9 en 10: ingezaaid.

   
 • At 7/2/10 23:15, Blogger vladimir said…

  daar het ingekleurd was als een weide ben ik er door gegaan, met een duidelijkere briefing met kaartsampel had ik de zone zeker gemeden

   
 • At 8/2/10 19:04, Blogger sofie said…

  Check this out!
  Ziet er wel iets cools uit!
  Vooral nu dat veel mensen een Garmin gebruiken! Misschien minder interessant voor ons in Vlaanderen maar in meer technische terreinen zeker een ideetje!


  IFK Kiruna, Sweden, have developed a web application FROG (Free Orienteering with GPS) for setting training courses without having to put out controls. The only thing you have to know is the GPS coordinates for the controls (including start and finish). A runner with a GPS can then run the course and afterwards check if she or he has been in the right positions. Split times and route choices are shown for everyone who has run the course. More information: http://ifk.kiruna.se/frog

   
 • At 8/2/10 22:00, Anonymous Anoniem said…

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   

Een reactie posten

<< Home