De laatste post

Orienteering-news website

donderdag, april 16, 2009

Belgen op het ISF-kampioenschap

Momenteel vindt er in de buurt van Madrid, Spanje het ISF kampioenschap plaats voor enkele van onze beloften (15-17 jarigen).

ISF (International Schoolsport Federation) is de internationale federatie van de officiële schoolsportorganisaties in de verschillende landen ter wereld.
Traditioneel zijn er vooral Europese landen aanwezig op deze wedstrijd, met dit jaar ook deelname van exotische landen zoals China en Nieuw Zeeland.

Op ISF wedstrijden wordt er naast de leeftijd ook een onderscheid gemaakt tussen enerzijds 'selectieploegen' en de 'schoolploegen'. Schoolploegen bestaan uit leerlingen die allen naar dezelfde school gaan.

Bij de schoolploegen komen er traditioneel enkele zeer sterke ploegen aan de start, vooral de Scandinavische landen presteren vaak uitmuntend met ploegen uit speciale 'Orientatiescholen'.

België is er vertegenwoordigd als 3 teams: de Vlaamse, Waalse en Duitstalige ploegen.

Het Vlaamse team bestaat uit 2 schoolploegen en 2 selectieploegen die deelnemen in de oudere leeftijdscategorie.

Vandaag werd de eerste wedstrijd gelopen, nl de Long.

Er werden enkele mooie resultaten neergezet.

Schoolploegen

De duitstalige meisjes Susanne Brodel en Julia Henkes behaalde een 18e en 19e plaats bij de Meisjes 1. Nele Put werd hier verdienstelijk 26e.

Anabel Schneider veroverde een 10e plaats bij de Meisjes 2.

Dennis Heck behaalde een erg mooie 6e plaats bij de Jongens 2.

De duitstalige schoolploegen lijken sterk gescoord te hebben, zij hebben dan ook veel meisjes die actief deelnemen aan de wedstrijden en die we ook op onze nationale wedstrijden regelmatig bovenaan de resultaten aantreffen.

De Vlaamse schoolploegen hadden het duidelijk wat moeilijker in deze technische terreinen. Het gebrek aan ervaring in het buitenland (en bij uitbreiding, oriëntatielopen in het algemeen) speelt hier ongetwijfeld een rol.

Selectieploegen (individuelen)

Michael Van Baelen behaalde een mooie 16e plaats bij de Jongens 1, in deze reeks behaalde Toon Melis, terugkerend na een enkelblessure, een 27e plaats.


De volledige resultaten zijn hier terug te vinden.

Zaterdag wordt er nog de middle distance gelopen en zondag staat de Relay of Friendship op het programma, een aflossing waarbij leerlingen uit verschillende landen aflossingsteams vormen.3 Comments:

Een reactie posten

<< Home