De laatste post

Orienteering-news website

zondag, januari 25, 2009

Van der Kleij scores 3rd Wintercriterium victory

Ham OK-star Thomas van der Kleij won the WC-event in Masy today, ahead of Benjamin Anciaux (Ham OK) and Winston Franssen (Trol). The 24-year-old runner scored his third win in the Wintercriterium this season. Today he was more than 5 minutes faster than his clubmate Benjamin Anciaux.

In women's class Kim Steegen (class 1), Nancy Wenderickx (class 2) and Sofie Herremans (class 3) took the victory and scored 1000 points today.

Results
Splits
Map part1 (routechoices D. Franssen)
Map part2 (routechoices D. Franssen)


In the south part of Belgium, an other regional orienteering event took place. Michel Bastin won Men class 1. He was faster than Christophe Bernard and Jean-baptiste Colomb.
Veronique Bastin took the victory in women's race, she ran class 2.

Results
Splits
Map (routechoices M. Bastin)

Nederlands:
Vandaag vond in Masy-Noord de 15e wedstrijd van het wintercriterium plaats. Een wedstrijd op een schitterende kaart waar zowel de technische als de fysieke kwaliteiten van de deelnemers op de proef werden gesteld. 300 deelnemers verschenen uiteindelijk aan de start, een succes waar de organiserende club niet echt op had gerekend (aan het aantal gedrukte kaarten af te leiden).

Bij de heren was Thomas van der Kleij duidelijk de sterkste in reeks 1. Vooraf plande hij er vandaag een trainingswedstrijd van te maken, maar de mooie kaart deed hem van gedacht veranderen. Deze beslissing legde hem geen windeieren want uiteindelijk was hij zelfs meer dan 5 minuten sneller dan zijn ploegmaat Benjamin Anciaux.

Anciaux was opgelucht over zijn prestatie, vooral omdat hij voor het eerst sinds een maand pijnvrij rondliep. Door een kwetsure aan de rug heeft hij de laatste maand wel enige trainingsachterstand opgelopen. Hij gaat nu zijn uiterste best doen om toch nog in vorm te geraken tegen de fysieke test van de nationale ploeg (begin maart).

(Michael Van Baelen - winnaar reeks 3)

Op plaats drie belandde vandaag verrassend Winston Franssen van Trol. Vorige week in Weelde bleek zijn vorm al in stijgende lijn te evolueren en vandaag breidde hij hier een mooi vervolg aan. Met een degelijk looptempo en een lage foutenlast liep hij naar een knappe 3e plaats.

Niet iedereen beschouwde deze regionale wedstrijd als een mooie aangelegenheid om de huidige vorm eens ten toon te spreiden. Het talentvolle juniorstrio Wouter Leeuws, Yannick Michiels en Jeremy Genar startte vandaag alle drie tegelijktijdig. Zij maakten er een intervaltraining van en probeerden door elkaars aanwezigheid een stressvolle wedstrijdsituatie na te bootsen. Adriaan Pelckmans moest vandaag jammergenoeg verstek geven, maar blijkt ook in goede doen te zijn. De volgende dagen heeft hij enkele intensieve trainingen in het gezelschap van Jeremy op het programma staan.

Ook Ken Peeters (terugkerend na een schouderoperatie), Desmond Franssen, Jan Delobel, Dries Heuninckx en waarschijnlijk nog enkele anderen verklaarden achteraf dat ze er een rustige technische training van gemaakt hadden. Hun doelen liggen elders op het siezoen.

Ook het bekende atletiekduo (zie het verslag 'Weelde') Koen Wilsens en Helena Pluymers waren weer aanwezig. Deze keer was het moeilijker voor hen om enkele toptijden neer te zetten, omwille van het terrein en de moeilijkheidsgraad van de kaart. Achteraf verklaarden ze dat ze de volgende maanden terug op atletiekwedstrijden gingen focussen en even van het orientatietoneel zullen verdwijnen.

Bij de dames gingen Kim Steegen, Nancy Wenderickx en Sofie Herremans allen met de overwinning lopen. Kim Steegen en Nancy Wenderickx ondervonden weinig tegenstand in reeks 1 en 2. Sofie Herremans daarentegen versloeg oa. Christa Bloemen, Els Put en Saartje Sallaerts.

Uitslagen, splittijden en de kaart zijn bovenaan dit artikel terug te vinden in het Engelstalige gedeelte.

6 Comments:

 • At 26/1/09 19:34, Anonymous Anoniem said…

  Wat deden de grote namen van het wintercriterium?

   
 • At 26/1/09 22:56, Anonymous Anoniem said…

  Thomas wel zot hard..

   
 • At 27/1/09 17:55, Anonymous Anoniem said…

  De "grote" namen van het wintercriterium waren wel aanwezig maar hadden blijkbaar een collectieve off-day. Hierbij reken ik mijzelf , maar ook Wannes Hendrickx, Jan Oeyen... . Ikzelf maakte uiteraard een mega-fout maar ook conditioneel begint het wat minder te worden. Je moet toch niet onderschatten dat het wekelijks het beste van jezelf geven toch op den duur begint te wegen. Zeker als je de bijna veteranen-leeftijd hebt bereikt.

  Frank

   
 • At 27/1/09 18:51, Blogger Desmond said…

  Het is niet dat Vladimir Geldof tegenwoordig stil zit. Ook Jeremy Genar heeft deze maand zelfs meer dan 9u getraind in de Finse bossen op 1 weekendje. Maar hoogstaande lectuur vinden we op hun blogs tegenwoordig iets minder frequent terug.

  Daarom wou ik jullie graag enkele andere topblogs aanraden:
  - Yannick Michiels: vormt samen met Jeremy, Adriaan en Wouter het gouden kwartet en de toekomst van de Belgische O-wereld.
  - Patrick Wallaert: nog steeds de organisator van de grootste en beste oriëntatiewedstrijd van België.
  - Yves Briers: de blonde pijl van KOL die in Zwitserland zijn O-carrière aan het herlanceren is.

  Al deze websites zijn ook terug te vinden onder 'links' op de laatste post.

   
 • At 28/1/09 17:05, Anonymous Anoniem said…

  Er zal aan terug gewerkt worden van zodra mijn baanlegging achter de rug is.
  Vladi

   
 • At 31/1/09 14:43, Blogger JeroenH said…

  De laatste 5 nieuwsberichten van het lijstje sites waarnaar we linken worden nu ook weergegeven op de beginpagina.

  Alleen sites met een feed staan erin. Als wat meer nieuwsberichten beter is, kan ik het aantal altijd aanpassen.

   

Een reactie posten

<< Home