De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, december 27, 2008

Buytaert kroont zich wederom tot keizer van Herentals

Frank Buytaert, eerder al winnaar van WC-event 16 november te Bosbergen, heeft de tweede etappe van de sylvester 5 daagse gewonnen. Deze overwinning was voor Buytaert zijn eerste meerdaagse-etappe overwinning en Bel-ranking overwinning, maar voor trol ook meteen de tweede clubzege op rij.

Baanlegger Alex Coursier kon niet buiten de beperkingen van de kaart. Loopstukken op de weg zijn op de steeds groener(dorens) wordende Witte Bergen onvermijdelijk. Maar daarnaast benutte hij optimaal de meer technische zones.

Frank Buytaert legde de 8,3 km in de kortste tijd af (47'24). Tweede plaats ging naar de Brit Nick Barrable (op 10 seconden) gevolgd door Desmond Franssen (op 30 seconden van de nieuwe Trol-vedette). Borascaan Jan Oeyen viel net naast het podium, gevolgd door de Duitser Ingo Horst.

(Klik op de kaart voor een grotere versie)

Winnaar Buytaert was tevreden over zijn wedstrijd.
"Technisch goed gelopen, afgezien van één foutje van 30 seconden. Ik liet me hier wat mee uit de richting trekken door een reeksgenoot. Ook fysiek voelde ik me terug sterk. De vorm zit goed, ondanks de mindere WC-event vorige week in de Sahara" aldus F. Buytaert. Mogelijk doet Buytaert dit nummer morgen over te Sledderlo. Een kaart die hem eveneens op het lijf is geschreven.

Desmond Franssen (3e): "Op de helling struikelde ik figuurlijk en was de overwinning weg. Ik denk wel dat ik even sterk als Buytaert was, dan is derde worden niet plezant. Ik zette in 2008 een grote stap voorwaarts, maar ik had hier toch liever gewonnen. Dinsdag voor de zege strijden wordt moeilijker, denk ik."

Talloen (6e) maakte vrijdag in Nederland een belabberde indruk en gaf op.
Een dag later is hij nog niet helemaal hersteld, maar hij startte toch. "Ik voel me al iets beter en heb gebak kunnen eten, maar wonderen bestaan niet." Dinsdag start Talloen ook in de de WRE in Schrikkelberg."Als 1785e in de world-ranking heb ik niet veel punten (exact 0 punten, nvdr.) te verdedigen, maar het wordt aanklampen en afzien. Ik hoop dat ik goed slaap", zegt Talloen.

Genar nam vandaag een rustdag.
"Ik besliste vooraf dat ik er vandaag een training van ging maken. Het enige wat voor mij echt telt is de 5e dag, namelijk de WRE. Dinsdag klop ik al de concurrenten" aldus een zelfverzekerde Genar met zijn gesponsorde favoriete sportdrankje in de hand.

Resultaten
Splittijden
Totaal resultaat
Kaart
Belgische ranglijst

11 Comments:

Een reactie posten

<< Home