De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, september 29, 2012

Belgian relay weekend

Gisteren begon het Belgische relayweekend met de grootste aflossingswedstrijd die in dit land georganiseerd wordt, namelijk de wisselbeker Rik Thys. Opnieuw zorgden het duo Patrick Wallaert (voor de laatste keer) en Bart Bos voor een uitstekende organisatie met eerst een radiopost, dan een tvpost en uiteindelijk een kijkpost. Ook de kaart en baanlegging waren meer dan de moeite waard.

Het eerste leg werd (zoals zichtbaar op de foto hieronder) gedomineerd door Yannick Michiels. Aan post 3 verloor hij welliswaar 2 minuten, maar vanaf half wedstrijd leidde hij autoritair. Uiteindelijk finishte hij als eerste met een tijd van 35min30 en 4 minuten voorsprong op Joost Talloen. Wim Vervoort finishte als 3e en Gert Claes overschreed de lijn als 4e. Wiet Laenen van Trol 1 verloor al 15 minuten op Michiels.

Yannick Michiels aan de leiding in de massastart met bijna 140 ploegen

Tijdens het tweede leg veranderden de posities opnieuw. Het was dit keer Omega met Wouter Leeuws die naar de kop liep. Vorige week was hij nog in actie op de Finse kampioenschappen en hij is duidelijk opnieuw op de goede weg. Bruno De Lat kwam vervolgens als 2e binnen en Paul Goossens als 3e (reeds 15 minuten achterstand op Omega). Trol 1 (Winston Franssen) en Trol 2 (Bram Everaert) vervolledigden de top5.

Tijdens de laatste leg kon JM Gillet van Omega op een veilige manier zijn wedstrijd afwerken. De koppositie kwam nooit in gevaar. Achter hem volgde nog wel strijd voor de overige podiumplaatsen. Desmond Franssen (Trol 1) kon de kloof met Benjamin Anciaux (10Wtac) dichtlopen en beiden konden ze jagen op Adrie Van Opstal (Kol). Maar het was uiteindelijk enkel Anciaux die in zijn opzet slaagde en de tweede plaats wist te bemachtigen. Van Opstal (Kol) won het brons en Trol moest tevreden zijn met de 4e en 5e positie.

Resultaten
Map Yannick Michiels
Map Desmond Franssen

BK Aflossing - Les Tumuli
Morgen vindt op de renbaan van Bosvoorde het enige echte BK aflossing plaats. Dit is de enigste keer in een jaar dat de elites van elke club het rechtstreeks tegen elkaar opnemen. Voor de heren bedraagt de omloop telkens 8km (met 170 hoogtemeters) en voor de dames 6km (met 160 hoogtemeters). De massastart wordt gegeven om 10u00 en de kijkpost bevindt zich telkens op 1200m van de finish (kaart).

Bij de heren is de winnaar van vorig jaar opnieuw de duidelijke topfavoriet. Kol komt aan de start met de gebroeders Hendrickx en speerpunt Yannick Michiels. Er zal al veel moeten mislopen als zij in dit snelle terrein naast de titel grijpen (ploegen Kol). De grote favoriet voor de zilveren medaille is Hamok. Zij kunnen het zich zelfs permitteren om Benjamin Anciaux in de tweede ploeg op te stellen. Hun eerste ploeg wordt vertegenwoordigd door Jeroen Hoekx, Thomas van der Kleij en Europees juniorenkampioen Tristan Bloemen.

De strijd voor de bronze medaille ligt dan weer open. De vorige jaren behoorde ook Trol tot de grote 3 (met een overwinning in 2010 en een tweede plaats in 2011), maar Sergey Fedatsenka komt dit jaar de kleuren van Minor verdedigen ipv die van Trol. De Witrus komt aan de start met de gebroeders Foppen. Trol zal de strijd aangaan met Ken Peeters (vandaag nog in actie op de variathlon), Michael Van Baelen (gisteren nog forfait gegeven voor de Rik Thys omwille van ziekte) en Desmond Franssen (ploegen Trol).

Een grotere kandidaat voor de bronze medaille is de winnaar van de Rik Thys aflossing, namelijk Omega. Zij laten Bart Delobel aantreden in ploeg 2 en brengen Joost Talloen, Wouter Leeuws en Jan Oeyen in stelling (ploegen omega). Andere kandidaten voor het podium zijn HOC (met Pasquasy en Tinchant), Altair (met de gebroeders Goubau), Asub (al verliezen zij enkele toppers aan de organisatie) en Ardoc (met de gebroeders Bastin).

Bij de dames is er zoals elk jaar 1 grote topfavoriet: Omega met Liesbeth Van de velde, Miek Fabre en Kim Geypen. Maar als we aan vorig jaar terugdenken, bestaan er geen zekerheden in deze sport. Co Liege, Asub, Hamok en Kol zijn de grootste outsiders in deze reeks.

Laatste informatie BK aflossing
Deelnemende ploegen

37 Comments:

 • At 29/9/12 18:53, Blogger An said…

  Bij de dames is de ploeg van Co Liège sterk verzwakt tov vorig jaar. Zij geven als ploegopstelling Hermans - Clissen - Schwarz door. Vorig jaar stond CO Liège nog met 2 ploegen op het podium, dit jaar slechts 1 ploeg aan de start...
  Asub moet helaas Catherine Hoofd missen.
  Hamok : Wenderickx - Oeyen - Schutjes. zeker in 't oog te houden.
  Maar de weg ligt precies wel redelijk open voor de omega-dames... Die kunnen enkel van zichzelf verliezen denk ik!

  Er zijn trouwens in totaal maar 11 damesploegen, waarvan 9 van VVO-kant...

   
 • At 30/9/12 19:41, Anonymous Anoniem said…

  In tegenstelling tot trolteammaats vind ik geldprijzen niet echt nodig in de OL :-)
  Maar uiteraard is dit mooi. Het was leuk om achteraf nog enkele consumpties te kunnen nuttigen met het team in Brasschaat zonder de portefeuille te moeten open doen. Bedankt Borasca.

  Is er verder nog nieuws ivm coach Dirk? Ik vraag me af of de club in kwestie mening v zijn atleten vertegenwoordigt of is dit de mening van enkele personen die zelf al ruim 20 jaar niet meer/nooit 16'30 kunnen realiseren?
  Ik stel toch vast dat Wouter L, Bart D (zelfs in het donker midden in de nacht!) & Joost T regelmatig deelnemen aan internationale wedstrijden.
  Zou het dus gek vinden moesten zijn dus niet openstaan voor selecties in het buitenland. Maar uiteraard kan ik over deze interne keuken niet oordelen en is dit slechts een vermoeden.

  Also todays decision to disqualify HOC was a joke. But unfortunately the decision from the oldies being part of the jury should be faced and is a fact. Thanks for the laugh, a hobby should be funny ;-)
  Congrats to KOL & Omega for todays victory.
  I am not making the toplevel, but I believe that the top has never been that good from quality and quantity of athletes. And some more good youngsters are comming up next years on both Flemish and Walloon side.
  - Winston

   
 • At 30/9/12 20:55, Anonymous Desmond said…

  Enkele links over vandaag:

  uitslagen: https://dl.dropbox.com/u/35544969/belgianrelaychampionships/belgianrelaychampionships.htm

  Kaart Yannick:
  http://jan-gerard.nl/quickroute/show_map.php?user=yannick&map=59

  Kaart Thomas vdk:
  http://toonmelis.com/doma/show_map.php?user=thomasvdk&map=11

  Kaart Desmond:
  http://toonmelis.com/doma/show_map.php?user=Desmond+Franssen&map=12

   
 • At 1/10/12 09:42, Anonymous Anoniem said…

  Ik ben blij dat Winston hierbij zijn kandidatuur heeft gesteld om in het vervolg in de jury te zetelen als verjonging. Dus organisatoren aller clubs, eindelijk geen zoektocht meer naar jurykandidaten, slechts één adres voor een verjongde jury : Winston Franssen

  VVO'ers en clubleiders van de oude (en dus iets tragere) garde, jullie zoektocht naar de jongeren die zich maar niet kandidaat stellen om de bestuursploegen te versterken en zo de toekomst van onze sport veilig te stellen : hierbij hebben we ook een voorzitter van de ploegencommissie hebben gevonden : Winston Franssen

  Penningmeester en schatbewaarders die de slectiewedstrijden in het buitenland uit de budgetten moeten halen, er is een oplossing gevonden, Winston Franssen zal voor de geldbedragen zorgen hiervoor nodig.

  Ondertussen kunnen de oldies de organisatietaken in hun vrije tijd wat beperken, en genieten van hun wedstrijd. De 2 euro sponsoring van VVO per wedstrijd voor het ondersteunen van de werking, stages, ... nemen de oldies, die de grootste groep van de oriëntatielopers vormen, er zonder morren bij.

   
 • At 1/10/12 09:53, Anonymous Anoniem said…

  Uiteraard willen Winston en andere jongeren vaker in de jury zitten.
  Maar de realiteit is dat zij zelden of nooit gevraagd worden, daar al eens aan gedacht, oldie?

  En het is volkomen normaal dat hij niet in een commissie zit want hij heeft een full-time job, iets wat vele oldies niet kunnen zeggen. (uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen maar die verontschuldigen zich meer dan ze aanwezig zijn)

  In elke sport is het trouwens het geval dat de grote meerderheid, betaalt voor de minderheid, daar als eens over nagedacht, oldie?

  Andere belachelijke statements worden met plezier de grond ingeboord.

  Mvg,

  een youngster

   
 • At 1/10/12 10:11, Anonymous Anoniem said…

  Mag ik youngster er op wijzen dat ik mijzelf ook als youngster catalogeer (fameus onder de gemiddelde leeftijd van de orientatieloper), ik ook een voltijdse job heb, met daarnaast nog een gezin, zelden of nooit afwezig ben, zelden andere youngsters vind om mee te zetelen in de juries en andere organen van de organisatie, en dat ik slechts 1 zaak wil, namelijk respect voor de oldies zonder wie er geen oriëntatiesport zou zijn in België. De toppers op deze site zijn vooral bezig met hun eigen IK, zonder rekening te houden met de haalbaarheid van hun verhalen en voorstellen en de mening van de betalende meerderheid van de lopers.

  Een eveneens youngster.

   
 • At 1/10/12 10:18, Anonymous Anoniem said…

  Voltijdse job en om 10u op dlp posten?

   
 • At 1/10/12 10:28, Anonymous Anoniem said…

  Een voltijdse job wil nog niet zeggen dat je af en toe geen verlofdag mag inplannen. Dit is wettelijk gezien nog steeds een onderdeel van een voltijdse job.

   
 • At 1/10/12 10:37, Anonymous Anoniem said…

  Een oldie moet immers recupereren van een zwaar aflossingskampioenschap! ;)

   
 • At 1/10/12 10:44, Anonymous Anoniem said…

  De kinderen van een youngster hebben vrijaf vandaag..... ;-)

   
 • At 1/10/12 11:05, Anonymous Anoniem said…

  Even kort; bk sprint in Lommel heb ik in jury gezeten en naar mijn mening hebben we toen een moeilijke en juiste beslissing genomen (maar ik herinner me nog een vroegstarter die niet akkoord was :-) ).
  Ivm commissies is mijn punt dat hier meer naar de atleten moet geluisterd worden. Enkel zij kunnen de prestaties leveren. Zij hebben de benen. Ik niet.
  Het beleid moet dan ook op hun maat/met hun inspraak worden afgesteld.
  Ik geloof in een gesprek tussen atleten + begeleiders en iedereen meer met interesse om zo in een constructief gesprek het beleid te bepalen. In zo'n gesprek moet dan gepraat worden of blijvend gezwegen.
  Het beleid moet niet bepaald worden door mannen zoals bijvoorbeeld ik die oa fysiek achterna lopen.

  Btw, een gemeente wel gekend binnen mijn familie heeft vandaag vrijaf op lagere school niveau. Zal dat maar als toevallig beschouwen zeker en niet meedoen aan natte vingerwerk ;-)

  Prettige verlofdag nog en veel trainingsplezier in het nazomerzonnetje (het zijn de laatste vh jaar), Winston

   
 • At 1/10/12 14:10, Anonymous Anoniem said…

  Ik zou graag verlof nemen op dagen als deze om dergelijke discussies op de voet te kunnen volgen. Topamusement! Ik dank alle anoniemen daarvoor, maar leef vooral verder in de veronderstelling dat er hier 1 persoon zijn vrij dagje vult in hun splijten zijner persoonlijkheid. Ik bedenk me dat ik als kind wel vaker Risk, Monopli of Mens Erger Je Niet op mijn eentje speelde, zelf de verschillende spelers vertolkte, ieder met z'n persoonlijkheid. Fijne dagen waren dat.

  Bart D

   
 • At 2/10/12 16:01, Anonymous Anoniem said…

  Weet er iemand hoe de vergadering betreffende de aanstelling van D.Goossens als trainer is afgelopen?

   
 • At 2/10/12 19:12, Anonymous Toon said…

  Kon je vaak winnen Bartje?

   
 • At 2/10/12 21:25, Anonymous Wouter Leeuws said…

  http://omaps.worldofo.com/?id=70416

  Waarschijnlijk de plezantste sprintkaart ter wereld... Disneyland Parijs.

   
 • At 3/10/12 08:31, Anonymous Desmond said…

  De kaart van Olle Karner van zondag:

  http://olle.server.ee/files/kaart000595.jpg

   
 • At 4/10/12 08:48, Anonymous Anoniem said…

  Toon, de blauwe pion was toch vaak de zegevierder, met als naaste concurrent de groene pion. De twee smeeden zelfs geregeld louche complotten waar smeergeld geen zeldzaamheid was. Het waren mooie tijden...
  Bart D.
  PS ik ben er wel nooit extra vroeg voor opgestaan, daarvoor was de motivatie niet groot genoeg.

   
 • At 4/10/12 08:49, Anonymous Anoniem said…

  Taalcorrectie: smeedden!
  Bart

   
 • At 4/10/12 18:01, Blogger LIX said…

  Vandaag in de Knijptang, clubblad van Ham OK, een uiteenzetting gelezen over D.Goossens' trainerskaarten. Ter verduidelijking: Kaart 1 en 2 zijn niet getrokken voor ALLE atleten van de ploeg maar we werken wel minstens voor A-finales en Top 20 is haalbaar. Kaart 3 wordt vanaf februari getrokken om zoveel mogelijk atleten te laten deelnemen. New Zealand is uitsluitend voor Yannick (besluit ABSO/BVOS). Kaart 4 wordt nog aan gesleuteld en de gegeven sommen zijn verkeerd. Trouwens staat er nog een Bijzondere Algemene Vergadering (BAV) op het programma in november die fiat moet geven over budgetten. Kaart 5 kan helemaal niet op tafel liggen omdat er nog geen overleg is geweest met FRSO, dus deze MOET even terug in het pak gestoken worden! Idem voor kaart 6, dit is een denkpiste om cohesie te vormen in de ploegen en het gebrek aan trainers op te vangen. Wat er niet vermeld staat is dat: wanneer we een nationaal trainerschap krijgen (senioren VVO/Goossens-junioren FRSO/Stoffels) in beide federaties aanspreekpunten blijven behouden. D.i. iemand die waakt over FRSO senioren (Waals) en VVO junioren (wil ikzelf wel kandidaat voor zijn). Ook ben ik voorstander onze beste junioren samen met de senioren sprinttrainingen te laten doen. Medisch verantwoord in trainingsduur. Dus....vanaf 1 oktober tot de BAV zal Dirk VVO-senior trainer zijn. Wordt het programma & budget aanvaard, gaan we alles geven om samen met onze 100% gemotiveerde atleten fantastische resultaten neer te zetten zodat we van VVO een TOPSPORTFEDERATIE (beleidsplan) gaan maken en ons budget daarmee, binnen een aantal jaren, kunnen vervijfvoudigen. Als er nog vragen zijn.....altijd welkom.
  Linda

   
 • At 5/10/12 21:08, Anonymous Anoniem said…

  Resultaten JEC sprint:

  http://www.o-l.ch/cgi-bin/results?year=2012&event=JEC+Sprint

   
 • At 5/10/12 22:01, Anonymous Anoniem said…

  we moeten zondag niet meer lopen in tclubblad van hamok zegt luc melis al dat kol de interclub gewonnen heeft

   
 • At 5/10/12 22:13, Blogger Dries Heuninckx said…

  Ik denk dat Omega de te kloppen club zal zijn. We hebben geen volk om punten te rapen in de jongere reeksen.

   
 • At 6/10/12 10:05, Anonymous Desmond said…

  25 manna is hier live te volgen met oa. Thomas van der Kleij en Benjamin Anciaux:

  http://www.25manna.nu/files/2012/live/live.htm

   
 • At 6/10/12 10:33, Blogger Dries Heuninckx said…

  Desmond, weet je ook in welke "leg" en club ze lopen?

   
 • At 6/10/12 10:36, Anonymous Desmond said…

  Ja, beiden lopen voor OK Skogshjortarna. Thomas loopt leg 2 en zou nu ongeveer moeten aankomen. Hij vertrok in positie 284 op meer dan 14 minuten van de leiders.
  Benjamin loopt in dezelfde club, maar loopt leg 5 (met 3 andere mannen):

  http://www.skogshjortarna.com/stafetter/25-manna/12466/Sida.aspx

   
 • At 6/10/12 10:40, Anonymous Desmond said…

  225. OK Skogshjortarna 1:
  Thomas Van der Kleij 44:37

  Dus bijna 60 plaatsen gewonnen en 7 minuten verloren tov de leiders.

   
 • At 6/10/12 14:42, Anonymous Anoniem said…

  Ze doen ook mee aan blodslitet dacht ik.
  Jeroen

   
 • At 7/10/12 17:07, Blogger Dries Heuninckx said…

  Luc Melis blijkt toch over enige profetie te beschikken. KOL wint met 91 punten de INTERCLUB. HamOK en Omega ex aequo 2de en 3de met 79 punten.

   
 • At 7/10/12 18:02, Anonymous Anoniem said…

  En Thomas vdk presteerder sterk op 25mannakorten vandaag. podium in H21-3:

  http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=3300&groupBy=EventClass

   
 • At 8/10/12 18:31, Anonymous Anoniem said…

  Yannick wint in Canada.
  http://baleka.org/sites/default/files/sprint%20results%20by%20class_2.txt

   
 • At 8/10/12 22:24, Anonymous Anoniem said…

  Verslag ploegencommissie over Dirk Goossens en seniorploeg:

  http://www.vvoploegen.sohosted.com/verslagen/verslagen2012/PC2012-10-01.pdf

   
 • At 9/10/12 16:43, Blogger dries said…

  nieuwe selectievoorstel is één in de goede richting, en het idee verdient dus niet meteen van kritiek te voorzien - het is een idee dat al vol compromissen zit.

  Mijn ideëen/bemerkingen zal ik naar de coach overmaken.

  ----

  Over budgetten gesproken.
  Waarom lees ik "inschrijvingskost verhogen is geen goed idee".

  Vergelijk eens met de landen die hun niveau hebben opgekrikt de laatste 10-15 jaar, Groot-Brittannië - Frankrijk - Zwitserland - Duitsland ook. En ja transport kost al veel, maar in deze landen is het transport vaak nog veel kostelijker. Geld moet ergens vandaan komen en omdat we zo'n kleine federatie zijn zijn de geldstromen (van amusementsoriënteur naar competitie-oriënteur - van oud naar jong) beter zichtbaar. Maar wie afkomt met "orientatie is een dure sport" moet me maar eens een vergelijking geven met kosten voor gelijkaardige buitensporten zoals Mountainbiken, of met lucht-, water- of wintersporten.

  Voor een vrij groot percentage kost de drankconsumptie achteraf meer dan het inschrijfgeld.

  Natuurlijk moet het voor kinderen en jongeren goedkoper gehouden worden.

  Grootte-orde van de door ons omringende landen:

  regionales: 7-15/3-5 euro
  Nationales/BK's/VK's: 10-25/5-10 euro

  De 5/3 euro die wij betalen is dus belachelijk weinig. voor mij mag dat naar 6/3 en 8/4 voor nationales/bk's en vk's volgend jaar.

  En voor mijn part gaat 90% van die verhoging van inschrijvingsgeld naar VVO en krijgen ze zo een teveel aan budget, wat dan op zijn beurt weer kan worden verdeeld - een deel naar de recreanten?

  En hoewel ik niet op NVA zal stemmen geloof ik wel in de kracht van verandering!

  Ik ben alleszins benieuwd naar wat er 15 november uit de bus komt.

  Dries van der Kleij

   
 • At 9/10/12 20:09, Blogger Dries Heuninckx said…

  Nog even vermelden dat Kim Geypen (Omega) bij de vrouwen Dwars door Hasselt (15km) heeft gewonnen. Een wedstrijd waar in totaal 11000 lopers aan hebben deel genomen in verschillende loopafstanden. Haar vriend en clubgenoot Joost Talloen en Jan Oeyen (ook Omega) eindigden knap binnen de top 30 op de 15km.

   
 • At 10/10/12 18:02, Anonymous Anoniem said…

  en nu is er ook nog bezwaar van kol tegen de trainers, wanneer is alles duidelijk eigenlijk?

   
 • At 10/10/12 19:18, Anonymous Anoniem said…

  Ter referentie; Gino Primo 42e in dwars door Hasselt ruim 1minuut achter Kim G.

   
 • At 10/10/12 23:54, Anonymous Anoniem said…

  Wie Gino Primo kan kloppen, moet over goede papieren beschikken!

   
 • At 25/9/15 04:53, Blogger Unknown said…

  broncos jerseys, http://www.denverbroncos.org/
  bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
  new england patriots jerseys, http://www.newenglandpatriotsjerseys.us/
  miami heat jersey, http://www.miamiheatjerseys.net/
  boston celtics, http://www.celticsjersey.com/
  nike air huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
  lacoste shirts, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
  ugg boots uk, http://www.cheapuggboots.me.uk/
  swarovski crystal, http://www.swarovski.in.net/
  michael kors outlet online, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/
  oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net/
  timberland shoes, http://www.timberlandboots.name/
  new york knicks, http://www.newyorkknicksjerseys.com/
  beats by dre, http://www.beats-headphones.in.net/
  tiffany outlet, http://www.tiffanyjewelleryoutlets.co.uk/
  chanel handbags outlet, http://www.chanelhandbagsoutlet.eu.com/
  louis vuitton handbags outlet, http://www.louisvuittonhandbag.us/
  ferragamo outlet, http://www.ferragamo.eu.com/
  seahawks jersey, http://www.seattleseahawksjersey.us/
  hollister, http://www.abercrombie-fitch-hollister.es/
  tods outlet store, http://www.todsoutlet.us.com/
  925

   

Een reactie posten

<< Home