De laatste post

Orienteering-news website

woensdag, augustus 22, 2012

Ardoc wins wagener relay for the 4th time in a row

Vorige zondag vond in Butgenbach de wagener aflossing plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd op de kaart 'Plattscheid' nabij het meer van Butgenbach. Bij dit wedstrijdconcept wordt in ploegen van 3 gelopen. De eerste 3 en de laatste 3 posten worden met de hele ploeg samen afgelegd. De andere posten worden onder de hele ploeg verdeeld en 2 hiervan moeten door elk ploeglid gepunched worden.

the winning team: Michel Bastin, Michael Hennes and Freddy Henkes (fotos.ardoc.be)

De vorige 3 edities werden gewonnen door de club Ardoc met telkens Michel Bastin als speerpunt (resultaten 2011, resultaten 2010, resultaten 2009). Ook dit jaar werden zij tot de topfavorieten gerekend met als grote uitdagers Trol (winnaar van 2008) en Asub. Trol had dit jaar op papier zelfs de sterkste ploeg met Wiet Laenen, Rudy Rooman en Ken Peeters.
Deze editie bleek de beslissing vooral bij de 'elitelopers' te liggen. De sterkste loper van de ploeg werd telkens naar de andere kant van het meer gestuurd om de verste posten te halen. Dit nam zoveel tijd in beslag dat de andere lopers telkens lang stonden te wachten.

Het was Michel Bastin die zondag over de beste benen beschikte. Deze loper uit de streek haalde (de 2 minuten voor hem gestartte) Ken Peeters in en samen hielden ze er een mooi tempo op na. Dit resulteerde in een ruime overwinning voor Ardoc. Michel Bastin verklaarde achteraf dat hij technisch 2 fouten had gemaakt (1min en 1min30), maar dit was vooral te wijten aan de onnauwkeurige kaart. Fysiek had hij het zwaar omwille van de hitte en de lange duurtraining daags voordien (bron). Alleszins heeft hij 2.5 weken voor het BK lang duidelijk de goede vorm te pakken. Ook Peeters en Krier zullen er staan op Wolfsbusch.

Ook andere toppers zoals Tristan Bloemen (favoriet bij H18), Jan Oeyen (favoriet H35), Thomas Gillet (favoriet H20) en Thomas van der Kleij (H21E) wilden zich nog testen in relevant terrein (resultaten LD). Al viel de relevantie voor het BK lang wel ver te zoeken, achteraf gezien. Misschien was de wedstrijd in Tielenkamp zelfs een betere voorbereiding, qua tijdsduur dan toch (resultaten).
De grote topfavorieten (Pasquasy, Michiels en Kärner) bleven afwezig omwille kwetsures, pistewedstrijden of andere redenen. Maar we zijn er zeker van dat ze allen wel in een goede conditie aan de start zullen verschijnen op 9 september 2012.

Results Wagener
Splits
Map (Desmond Franssen)