De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, augustus 31, 2012

Dirk Goossens: new Flemish elite coach

Na de succesvolle WOC in Zwitserland neemt Patrick Wallaert in schoonheid afscheid als VVO senioren coach. Wallaert blikt zelf terug op zijn termijn als VVO coach: ik heb in de drie jaren dat ik coach was verschillende heel toffe momenten gehad (o.a. de WOC’s, trainingsstage in Frankrijk) maar ook  momenten waar het niet zo leuk was (o.a. de discussies met FRSO en ploegencommissie ABSO –BVOS over de selectienormen). Er zijn ook zeer mooie prestaties geweest tijdens de drie WOC’s die ik heb meegemaakt met als hoogtepunt de voorbije WOC (Zwitserland) met 6 A-finales en een geweldige 13e plaats in de aflossing . Ook de sfeer binnen de ploeg was steeds zeer goed tijdens de verschillende WOC’s .

De opvolger van Wallaert is ook reeds bekend, namelijk Dirk Goossens van Borasca. Hij heeft zelf veel ervaring met het lopen van WOC's (enkele resultaten) en ook als trainer. Hij was juniorencoach (samen met Linda Verbraeken) van een talentvolle generatie (oa. in 1998 in Frankrijk en later in Bulgarije en Tsjechië waar de dames het podium haalden in de aflossing). Nu zal hij hopelijk opnieuw voor mooie resultaten zorgen op WOC 2013 te Finland.

12 Comments:

 • At 31/8/12 18:03, Anonymous MarcL said…

  Succes!

   
 • At 31/8/12 18:37, Blogger anne delobel-smet said…

  Proficiat, Patrick, met de behaalde resultaten en de soms moeilijke diplomatie.
  Aan Dirk veel succes!

   
 • At 2/9/12 20:18, Anonymous Fabi said…

  Just thank to Patrick for his work, we spend some nice time in WOC with you. Thanks for your great help and your belgian attitude which was very nice.

  Now welcome to Dirk to VVO senior team. I have some nice memories with him (JWOC 97, JWOC 98 and WOC 2001) and I will ask him to consider me and some others from FRSO as his athletes too as we don't have any coah right now i FRSO. So please try to combine training camp together (emulate as a team)and why not become a unique NATIONAL coach ;-) ?

   
 • At 3/9/12 08:44, Blogger sofie said…

  Gisteren toevallig tegengekomen op TV: een verslagje van de Pierenloop te Ravels met Tomas Hendrickx als winnaar, vanaf 12' in onderstaand filmpje. Proficiat Tomas!

  http://www.rtv.be/artikels/sport/sport-op-zondag/2012090211342583_sport-op-zondag-2-september-2012

   
 • At 3/9/12 13:43, Anonymous Sigi said…

  Succes Dirk! Hulde!

   
 • At 4/9/12 19:48, Blogger Dries Heuninckx said…

  Jammer dat er omtrent deze berichtgeving niets van terug te vinden is op de site van VVO.

   
 • At 5/9/12 07:26, Blogger LIX said…

  At Fabi,
  In your idea lies a great opportunity to solve some problems: as VVO has no juniortrainer maybe Christian could merge two groups to one for JWOC preparation and Dirk could do the same for seniors' WOC.
  For those who work & train so hard for their sport, GOOD LUCK!
  You get what you give, only sometimes you have to be very patient.
  LIX

   
 • At 5/9/12 18:53, Anonymous Atilla the hun said…

  De juiste man op de juiste plaats !!!
  En zoals een groot kampioen al zegde (Fabi) 'misschien is het tijd om de eeuwige miserie achter te laten en over te gaan naar een naitonaal trainer !!!!!!'

  Good luck en all the best ,trainer and athletes

   
 • At 6/9/12 21:06, Blogger Dries Heuninckx said…

  @ Atilla,

  ik ben het niet eens met je eerste stelling. Ga dat hier ook niet op dit forum verder uitwijden, want dat zou al te 'gratuit' zijn.
  Desalniettemin, 'all the best' voor het belgische OL-team.

   
 • At 7/9/12 10:11, Blogger LIX said…

  @Dries
  Waarom begin je er dan in eerste instantie al over op "de laatste post"? Maar misschien heb je wel gelijk....laten we stemmen, dit is toch een democratische federatie, niet?
  En nu dan......kandidaten en CV's graag.....en nee....geen buitenlandse trainers want het moet gratis & voor niks zijn.

   
 • At 7/9/12 18:26, Blogger Dries Heuninckx said…

  Omdat we denk ik toch nog altijd in een land van vrije meningsuiting wonen, maar ik wil vermijden dat het hier een ordinaire scheldpartij wordt. Zo als eerder aangegeven mis ik berichtgeving daaromtrent op de site van VVO.

   
 • At 22/6/18 05:10, Blogger 520abc said…

Een reactie posten

<< Home