De laatste post

Orienteering-news website

zondag, augustus 26, 2012

Bloemen wins City-O Leuven

Tristan Bloemen was de snelste vandaag tijdens de stadsoriëntatie in Leuven. Heroïsche aflossingen, bier of jenever en massastarten werden al in het Arenbergpark gehouden, maar Leuven-Centrum bleef tot nu toe gespaard van oriënteursoverlast. Vandaag mochten er geen auto's het centrum in en mochten wij dat wel. En wat een genoegen was dat. Na de vorige bramen en groenfestijnen op de Hertberg, Tielen Kamp of de Wagener eindelijk nog eens lachende gezichten deze zomer.

Al die parkjes, steegjes of winkelstraten, vervuild en verpest door koning auto, werden vanaf klokslag 10 eigendom van de niet-gemotoriseerde goegemeente. Om klokslag 10 vertrok ook uw dienaar, als allereerste in een apenpakje (mijn beste) het centrum in. Gladde kasseien werden zachtaardig aangepakt, fiets(st)ers vlogen wij vlot voorbij en de posten kwamen naar ons toegelopen, zo leek het wel (op één na dan toch). Dat Leuven een studentenstad is werd aan post 7 duidelijk. Ah, een drankpost, dachten wij, maar de fles vodka bleek leeg.

Ondanks de 5 jaar noeste studie, of misschien dankzij die noeste studie, leerden wij vandaag veel bij. Doorgangen, steegjes, "als ik dat vroeger had geweten", moest menig loper gedacht hebben!

Bloemen (r) met voorzitter Melis

Misschien was de omgeving dan niet zo speciaal als Brugge, Leuven bleek oriëntatietechnisch wel moeilijk te zijn. Fijn kaartlezen in de parken, niet laten vangen door poorten allerhanden en dan op de stukken tussenin goed gas geven. De meester daarin was Tristan Bloemen. Had bijna 2 minuten voorsprong op dichtste achtervolger Julien Gillet. Nu voelde Bloemen zich wel op zijn gemak. Het wedstrijdcentrum was in de eetzaal van zijn oude school en dat was ook de strafstudiezaal, een zeer bekende plaats dus. Op de derde plaats vonden we Frederik Loeckx, maar dat was al op 4'43 van Bloemen.

Bij de dames is het altijd lastig om te bepalen welke reeks de meeste aandacht moet krijgen op De Laatste Post. Dus maken wij het ons gemakkelijk en baseren wij ons op de kilometertijden. Dan was de snelste dame Miek Fabré aan 6'36 per kilometer in omloop 2. De tweedesnelste tijd werd neergezet door Greet Oeyen, 7'01 in omloop 1. De derdesnelste dame was Federica Maggione, Italiaanse die in Leuven werkt/studeert. Zij liep 7'49 minuten per kilometer en was daarmee 9 minuten rond achter op Fabré.