De laatste post

Orienteering-news website

zondag, mei 29, 2011

Pasquasy en Fabré sterk op het BK sprint

Fabien Pasquasy won vandaag in Sint-Truiden de zoveelste titel uit zijn carrière. Niettegenstaande de afwezigheid van een aantal sterke lopers werd het toch geen gezondheidswandelingetje voor Pasquasy. Een verbluffend, maar daarom niet verrassend, sterke Tomas Hendrickx maakte het Pasquasy nog flink moeilijk. Hendrickx kon de voorbije weken de goede conditie al niet wegsteken op de woensdagavondse lenteloopjes en bevestigde die vandaag met een knalprestatie. De wedstrijd was overigens een kampioenschap waardig, met veel wegkeuzes, steegjes en parken, iets wat de gemiddelde sprintoriënteur dus wel kan bekoren.

Na de twee WOC-sprintgeselecteerden was het een slagveld. De jury was hard in het strikt naleven van de sprintregels. Daar moet wel bij gezegd worden dat het belachelijk is om een heg waar een schoothondje zonder enige moeite over kan springen in het donkerste groen te tekenen. De reden daarvoor was vermijden dat er lopers door de rozenperkjes zouden lopen, wat niet eens bijster goed lukte, er waren namelijk genoeg openingen in de heg getekend om er wel binnen te gaan, geen roos te zien en dan van verwarring een stap, een nietsvermoedende stap zelfs, over de heg te zetten. Teken dan de rozenperken donkergroen, zouden wij zeggen, of blijf er gewoon weg.

Maar dat terzijde gelaten, een donkergroene heg blijft een donkergroene heg en dus vonden wij het niet meer dan normaal om onszelf van een medaille te beroven, die wij daarvoor overigens van de jury cadeau hadden gekregen, want die had, zo hebben wij het ons tenminste laten vertellen, Koen Wilssens al uit de wedstrijd gezet. Zo kwam het dat Bart Delobel op meer dan twee minuten van winnaar Pasquasy nog als derde het podium op mocht.

Wij willen overigens ook opmerken dat het muurtje aan post 6, waar je niet van af mocht, niet hoger was dan de opening naar post 9, die groot en duidelijk op de kaart stond als doorgang.

Bij de vrouwen kwam er, alle grootspraak vooraf ten spijt, geen verrassing uit de bus. Miek Fabré was afgetekend de beste. Had speciaal nog Kim Geypen verplicht om mee te doen, want die wou eigenlijk uitslapen na een zwaar feest van de dag ervoor, om toch wat concurrentie te hebben. Geypen morde wat, zit eigenlijk al lang met de gedachten bij de bergloopselectie van vrijdag in de Vogezen en kwam dan toch maar naar Sint-Truiden om met de tweede plaats te gaan lopen. De derde plaats was voor Vinciane Mulpas.

Uitslag
Tussentijden
Kaart (Jeroen H)

10 Comments:

 • At 29/5/11 22:09, Anonymous Anoniem said…

  Regels zijn regels. Heb zelfs iemand gehoord die absoluut niet in het klassement wilde en toch op één stond op de uitslag. Hij was er zeker van dat hij een post niet aangelopen had en nog thans gaf de computer hem geen DSC.
  Dirk

   
 • At 30/5/11 22:55, Anonymous Anoniem said…

  Strenge naleving van de reglementen is voor de hardleerse mensen de enige manier om hen de reglementen duidelijk te maken. Je mag sensibiliseren zoveel je wil, ze zullen het niet snappen tot ze het aan de lijve ondervinden.
  Overigens, als er een omheinig rond is, zoals gisteren, met een poortje waar 'Arboretum' op staat, en als alle plantjes vergezeld zijn van een bordje met een Latijnse naam, dan blij ik er sowieso uit. Uit respect. Gezond verstand. Jep, zelfs de door Delaatstepost verklaarde PartyDelobel kent dat woord! :-). Liever een plaatsje verliezen -ach wat is het waard, het is zo relatief, het spelletje- dan tegen de schenen stampen van autoriteiten en eigenaars. We hebben hen nodig om onze sport te kunnen beoefenen.
  Bart D

   
 • At 31/5/11 15:09, Anonymous Anoniem said…

  Belgian ranking updated: http://www.mazy.be/BOR/start.php

   
 • At 1/6/11 13:07, Blogger sofie said…

  help een NZ orienteur voor een beurs te krijgen en stem op hem:

  http://www.doyourthing.co.nz/2011-00687/ross-morrison

   
 • At 21/6/11 11:40, Anonymous Anoniem said…

  Iemand een idee of er nog een uitslag komt van Linkeroever?

   
 • At 21/6/11 13:00, Anonymous jan d said…

  De uitslagen zijn gepubliceerd (alleen wordt er nergens een link naar geplaatst, dus bij deze:)
  Results: http://www.trol.be/trolresultaten/201106081.html
  splits:http://www.trol.be/trolresultaten/20110619/graf.html

   
 • At 22/6/11 07:02, Anonymous Anoniem said…

  iemand een idee of er nog een verslag van 3daagse komt?

   
 • At 22/6/11 14:33, Anonymous Anoniem said…

  Deelnemerslijst Nationale te Martelange:
  http://www.helga-o.com/start/index.php?lauf=190

   
 • At 4/7/11 10:00, Anonymous Anoniem said…

  Resultaten nationale te Martelange:

  http://www.helga-o.com/webres/index.php?lauf=119&year=0&country=

   
 • At 6/7/11 08:58, Anonymous Anoniem said…

  Mooie video van jwoc long: http://vimeo.com/25985093

   

Een reactie posten

<< Home