De laatste post

Orienteering-news website

zondag, februari 22, 2009

WC finale Sanicole

Nu de echte toppers in Engeland de interland mochten uitvechten (in niet-ideale omstandigheden door file, hebben wij vernomen) en wintercriteriumleider Frank Buytaert bijgevolg afwezig was, was er voor de andere lopers nog een kans om wat dichter te eindigen. Eerste achtervolger Wannes Hendrickx keek wel al tegen een onoverbrugbare achterstand van 2800 punten op. Buytaert kon dus met een gerust hart vertrekken.

Hendrickx wist dat het toch geen zin meer had en liep dus nog een laatste lange training met het oog op de nationale van volgende week in Waterschei (starttijden). De derde in de ranking, Jan Oeyen, verscheen vandaag niet aan de start van deze wedstrijd, wat dus de nummer vier, uw verslaggever, de kans gaf om alsnog een podiumplaats te bemachtigen, gesteld dat de wedstrijd in zijn voordeel zou uitdraaien.En zo gebeurde het dan ook. Waar vorige week op de Keiheuvel een fout geplaatste post uw dienaar nog van de overwinning kon houden, was het dan deze week wel raak. Wij vragen ons trouwens nog altijd af waarom andere lopers wél rechtstreeks een halve kilometer te vroeg beginnen te zoeken om daar de post vinden. Vandaag was er overigens zeker nog ruimte voor verbetering mogelijk, met missers in meer of mindere mate op posten 1, 3, 7, 11, 13, 14 en 20. Het stukje Hechtelse Duinen blijft, zelfs nu het groene bos errond gekapt is, uitdagend.

Op de tweede plaats vinden we de Litouwer Darius Semaska, een sterke loper, maar zich af en toe nog in het kleine reliëf verslikkend, wat resulteerde in 2'42 achterstand. De derde plaats ging naar good old Noël Nijsten, weliswaar al 2'22 achter Semaska, maar toch nog tonend dat hij zijn wintercriteriumflitsen van enkele jaren terug nog niet verleerd is.

In de damesreeks kon Kim Steegen eveneens al zeker zijn van de overwinning in de eindstand van het wintercriterium. Toch vond ze het vandaag nog nodig de 1000 punten binnen te halen in omloop 1. Nummer 2, Tinne Vanhout, kon haar positie niet meer vasthouden en moest de nummer 3, Greet Oeyen, voorbij laten gaan in omloop 3, en dat met een vooroorlogse voorsprong.

Ook in de overige reeksen werd het wintercriterium vandaag beslist. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid het onderwerp zijn van één van de volgende artikels op De Laatste Post.

1 Comments:

  • At 25/2/09 09:22, Anonymous Anoniem said…

    Bij de D21 zijn er dus elke week 3 vrouwen die 1000 punten scoren? eentje in de A, de B én de C-reeks?

    Ik vind dat precies een beetje bizar...

     

Een reactie posten

<< Home