De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, februari 28, 2009

Pasquasy Belgian orienteer of the year 2008

(English summary below)
ABSO-BVOS heeft donderdag op de conferentie der clubs de uitslag van het gouden kompas 2008 bekendgemaakt. Deze prijs voor de beste Belgische oriënteur ging dit jaar naar Fabien Pasquasy (HOC), tevens organisator HOCup 2009. En dat is natuurlijk niet onterecht. De boomlange Waal was onder andere de beste op het Belgisch kampioenschap middenafstand, het Belgisch kampioenschap aflossing, het Belgisch kampioenschap sprint en liep verder een prachtige lange afstand op het wereldkampioenschap in Tsjechië, alwaar hij de 31e plaats behaalde.

Wat Pasquasy echter niet won, was het Belgisch kampioenschap lange afstand. Belgisch kampioen Thomas van der Kleij eindigde op de derde plaats in de rangschikking. Van der Kleij heeft overigens de eerste prijs van 2009 al naar de Spinnewielstraat mogen meenemen. Hij veroverde enkele kilometers verderop de titel van Vlaams Nachtkampioen (kaart van Pasquasy).

Op de tweede plaats en als eerste dame in de lijst, vinden we Miek Fabré. Een resem kampioenstitels, een middenafstandsfinale op het junioren WK en het equivalent in de sprint en lange afstand mogen ook zeker gezien worden.

pasquasy, van der kleij en fabré


De volledige uitslag:
 1. Pasquasy Fabien    40 pt
2. Fabré Miek 28 pt
3. van der Kleij Thomas 23 pt
4. Hendrickx Roger 13 pt
5. Oeyen Greet 11 pt
Henkes Elisabeth 11 pt
7. Hoekx Jeroen 7 pt
Leeuws Wouter 7 pt
9. Bastin Michel 6 pt
Verdeyen Jochen 6 pt
11. Hermans Aline 5 pt
12. Van Opstal Adri 4 pt
13. Sillien Nicolas 3 pt
14. Buytaert Frank 2 pt
Theiss Robert 2 pt
Delobel Bart 2 pt
17. Peeters Ken 1 pt
Vervoort Wim 1 pt

English


Fabien Pasquasy was elected the best Belgian orienteer by the representatives of the Belgian clubs. Pasquasy won the Belgian championships middle, sprint and relay, as well as performing strong at WOC.

The first woman finished in second position: Miek Fabré won almost all Belgian championships she participated in and also performed well at JWOC.

Belgian champion long distance, Thomas van der Kleij finished third. He has already won his first title of 2009, winning the Flemish night-o championship in Lommel-Sahare yesterday evening (results - map with routechoices F. Pasquasy).

2 Comments:

 • At 28/2/09 12:18, Blogger Desmond said…

  Proficiat aan Fabien, een terechte winnaar volgens mij.

  Voor sommige lopers is het inderdaad een druk OL-weekend. Gisteren het Vlaams nacht kampioenschap, vandaag het Duits nachtkampioenschap net over de grens en morgen de eerste nationale te Waterschei.

  Startlijst Duits nachtkampioenschap (met een aantal Belgen)

   
 • At 28/2/09 14:12, Anonymous Fabi Pasquasy said…

  bedankt iedereen !!!

   

Een reactie posten

<< Home