De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, november 11, 2008

JeNEVERaflossing

“De Baar” van de Landbouwkring was gisterenavond het decor bij de SLOK jeneveraflossing, voor deze editie “Memorial Briers-Herremans” genoemd. “De Baar” was trouwens ook al decor voor de SLOKantus van vorig jaar en dus geen onbekend terrein. In de voorbeschouwing vermeldden wij nog dat de winnaars van vorig jaar, Melis en Talloen, zich sterk aan het voorbereiden waren, maar op het uur van de waarheid moesten ze, ongetwijfeld teleurgesteld, afhaken. Maar de andere lopers die één voor één het wedstrijdcentrum binnenwandelden, zagen er stuk voor stuk om ter scherpst uit, zodat er geen gebrek aan competitie zou zijn.

Massastart

In de massastart zagen we dat B. Boeckx zijn start niet miste en afgetraind als hij was de eerste tien meter het peloton al op enkele meters zette. Dat was niet zo naar de zin van de gebroeders van der Kleij en B. Delobel, die verderop in het bos dan ook de leiding overnamen.

Van der Kleij

Na vier omloopjes lag de ploeg van J. van der Kleij en D. Van Gestel aan de leiding, zij liepen echter buiten wedstrijd, aangezien ze de jenevers links lieten liggen en dus was de eerste ploeg die van K. Peeters en R. Vanderzande. Peeters zijn start werd echter door een dronken supporter duchtig in de war gestuurd, aangezien die persoon zo kwaadaardig was om een draad van de nachtlamp los te trekken en zo Peeters’ voorsprong op de concurrentie te verminderen. Die daar gretig van gebruikt maakte. D. Franssen had grinta genoeg om bij Peeters te komen en zo zagen de toeschouwers en deelnemers de strijd zich aan de overkant van de Dijle afspelen, want gezamelijk dichtten ze ook het gat tot J. van der Kleij.

Na zes toertjes kwam uiteindelijk de IMEC ploeg als eerste over de finish, maar zoals eerder aangehaald, liepen die buiten wedstrijd. De winnaars van deze felbevochten wedstrijd werden dus Franssen en G. Hermans (foto).

VDK, Dekeyser, Franssen, Hermans

Op de tweede plaats vinden we Peeters en Vanderzande.

Vanderzande en Peeters

De derde plaats werd gewonnen door B. De Lat en A. Frederickx, tenminste als wij de fotomontage mogen geloven, want ons geheugen laat ons op dat gebied in de steek. De officiële uitslag is nog onderweg, maar zal hopelijk eerstdaags verschijnen. (Update, uitslag hieronder)

De Lat en Frederickx De uitslag:

1) Jeroen vdk en Dries Vg    1u00'20"
2) Desmond en Goele 1u01'30"
3) Ken en Raf 1u07'03"
4) Bruno en An 1u07'30"
5) Bart en Sarah M 1u15'40"
6) Bram en Saartje 1u15'42"
7) Dries H en Sara H + vriend 1u15'45"
8) Johan en Lauri 1u21'20"
9) Quentin en Tom 1u21'21"

Van de andere ploegen zijn er geen tijden meer opgenomen. Onze excuses aan Jef, Ruud, Thomas, Leen, Dries vdK, Sam, Mathias en avondheld Benjamin.

Kaart (lus 2 van de 3 lussen)
Foto's (van Desmond)
Foto's (van Jeroen)

8 Comments:

 • At 11/11/08 20:57, Anonymous Anoniem said…

  ik wil meer foto's
  Bart

   
 • At 11/11/08 23:36, Anonymous Anoniem said…

  't was in elk geval een supereditie, dus thanx aan de "gentils organisateurs" die blijkbaar zelf ook wel wat jenever lustten :)
  An

   
 • At 12/11/08 08:44, Blogger JeroenH said…

  Meer foto's komen er aan. Het zijn er 140 op mijn fototoestel, maar er zijn er wel een paar mislukt. En aangezien ik mijn toestel pas van gisterenavond terug heb, heb ik ze nog niet uitgesorteerd, vanavond...

   
 • At 12/11/08 09:32, Anonymous an said…

  Mislukt? Tiens, hoe kan da?? :)
  En hoe komt dat je je toestel niet had Jeroen? :p

   
 • At 12/11/08 11:21, Anonymous brambo said…

  Jenever aflossingen zijn cool!

   
 • At 12/11/08 11:50, Blogger Desmond said…

  Ik heb mijn foto's toegevoegd, het zijn er ook vrij veel (112). Veel plezier ermee.

   
 • At 12/11/08 13:16, Blogger JeroenH said…

  De foto's van mijn fototoestel staan er nu ook bij.

  > En hoe komt dat je je toestel niet had Jeroen? :p

  Desmond had het toestel meegepikt zodat hij het eerste foto's kon publiceren!

   
 • At 13/11/08 12:39, Blogger JeroenH said…

  De Wet van de Vergeten Postjes:
  Het succes van een oriëntatieactiviteit met alcohol wordt afgemeten aan de hand van het aantal in het bos achtergebleven postjes.

  De vrijgezellenavond van Yves scoorde fijn met 1 postje. De Jeneveraflossing van vorig jaar haalde 2 postjes, maar die van dit jaar breekt alle records: net nog 4 ganse posten uit het bos gehaald :-)

   

Een reactie posten

<< Home