De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, oktober 03, 2008

World Cup - Final Round

Dit weekend vindt in de omgeving van Zurich, Zwitserland de laatste ronde van de World Cup plaats.
Op het programma staan een Middle distance op zaterdag en de ondertussen beruchte PostFinance Sprint op zondag. Deze sprintwedstrijd heeft ondertussen een indrukwekkende reputatie opgebouwd en staat bekend voor het enorme aantal supporters en de goede sfeer.

Belgie wordt er vertegenwoordigd door HOC-er Fabien Pasquasy en hamok-er Thomas Van der Kleij (foto)
Thomas mag morgen de spits afbijten en start als eerste loper om 13.21u, een 20 minuutjes later is het aan Fabien om aan het naar Zwitserse normen vrijwel vlakke( 160m stijgen) 8.2km lange parcours te beginnen.

Op de kaart ziet het terrein voor de Middle er voor ons Belgen vrij vertrouwd uit, maar de kleine vegetatie zones kunnen het misschien wel moeilijk maken.
Voor Thomas is dit zijn eerste start in een World Cup wedstrijd dit seizoen en hij heeft bijgevolg nog geen punten gesprokkeld, maar Fabien staat momenteel 107e en hoopt waarschijnlijk enkele plaatsen in het klassement op te schuiven.

Hoewel het seizoen ondertussen toch alweer lang bezig is, lijkt de concurrentie toch ook goed voorbereid aan de start te staan, afgaande op de berichten die we deze week via WorlfofO konden lezen.
Bij de mannen maken enkel Daniel Hubmann en Thierry Geourgiou aanspraak op de eindoverwinning. Thierry is erop gebrand het WOC aflossingsfiasco (Thierry moest opgeven omwille van een allergische reactie op een bijensteek) voorgoed achter zich te laten, maar moet om aanspraak te kunnen maken op de eindoverwinning rekenen op een falende Hubmann. Of dat in Hubmann’s thuisland zal gebeuren is maar de vraag...
Onze vrienden van Ultimate Orienteering publiceerden deze week een mooi interview met beide heren.
Enkele toppers zoals Emil Wingsted (momenteel 4e) en Anne Margrethe Hauskens wederhelft Anders Nordberg (momenteel 6e) moeten jammer genoeg verstek laten voor deze wedstrijden wegens ziekte .


Huidige top 3 bij de mannen
1. Daniel Hubmann SUI
2. Thierry Gueorgiou FRA
3. Tero Föhr FIN

In de vrouwenreeks wordt het minder spannend aangezien Anne Margrethe Hausken reeds voor de start zeker is van de eindoverwinning, maar ook zij is erg gemotiveerd om nog goed te presteren in Zwitserland. Plaats 2 en 3 zijn ook zo goed als zeker voor Minna Kauppi en Sofie Johansson, maar het wordt spannender voor de andere plaatsen in de top 10.

Huidige top 3 bij de vrouwen
1. Anne Margrethe Hausken NOR
2. Minna Kauppi FIN
3. Sofie Johansson SWE

Leuk weetje: het IOF prijzengeld voor de top 6 in de overall World Cup is als volgt : 1200, 800, 600, 400, 300 and 200 Euros. Daarnaast loven de Zwitserse organisatoren ook nog een mooi bedrag uit, met bv 1000 CHF (+- 640 euro) voor de overwinning op de Sprint.
Een mooi bedrag, maar in vergelijking met de 8000 euro startgeld van Sven Nijs toch nog steeds peanuts...:)

De wedstrijden zijn op beide dagen LIVE te volgen via internet vanaf 12.55u.

7 Comments:

Een reactie posten

<< Home