De laatste post

Orienteering-news website

maandag, oktober 06, 2008

Wisselbeker Rik Thys - Hertberg

Rik moet niet goed gezind zijn geweest gisteren, terwijl hij toekeek op het geklungel van al die lopers daarbeneden. Want een geklungel was het, op dit zonovergoten evenement, tenminste, gesteld dat de Hertberg een paar honder meter hoger zou zijn geweest en dus de loper tot boven het grijze wolkendek had gebracht. Nu had het meer weg van regenovergoten, kortom, de ideale start van het nieuwe winterseizoen!

De Wisselbeker

Nooit geweten dat er zoveel mensen gelukkig waren met wat computerproblemen. De schande zou ondraaglijk zijn geweest en de publieke schandpaal die het internet is, is toch te verkiezen boven een papieren uitslag: "Ook goed gelopen vandaag, Bart". 10 fouten en meer was de norm en zulk een prestatie leverde de 106-posten-baanlegsters een traktatie op. Uit goede bron weten wij dat Sien enkel Rodenbach drinkt en Miek Ice-Tea, met mate uiteraard, een evenwicht dat niet iedereen kan houden.

De gemiddelde loper vergat dat een Rik Thys niet door een extreem hoge loopsnelheid gewonnen wordt, vorig jaar was de uitzondering die de regel bevestigde, maar door het nauwgezet observeren van mogelijke postlocaties en daar dan de juiste uit te kiezen, simpel, nietwaar? Wij geloven trouwens nog steeds niet dat we een fout hebben gemaakt bij post 6.

De Rik Thys was ook de eerste ontmoeting van de grote kanonnen van het WinterCriterium. Buytaert, Hendrickx, Oeyen, Timmers en uw dienaar zagen er weer om ter scherpst uit. Nieuwe namen hebben ook hun oog laten vallen op dit klassement. Kijk dus uit naar Franssen en van der Kleij. Het belooft een spannende winter te worden. Zo ook bij de dames, wie herinnert zich de heroïsche duels tussen Oeyen en Steegen niet meer? De Laatste Post houdt u op de hoogte.

Dat Omega de wisselbeker weer eens won, was een detail.

2 Comments:

Een reactie posten

<< Home