De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, juni 28, 2008

Gebroeders Franssen oppermachtig in Finse Aflossing

De Zoerselse broers Desmond en Winston Franssen wonnen de dertiende editie van de Finse aflossing. En hoe! Met hun tijd van 43:59 deden ze een vijftal minuten beter dan dat andere Trolse godenkoppel, Laenen-Ooms. De derde plaats ging naar hamok, met in de ploeg clubkampioen Tristan Bloemen, die eerder dit jaar op dezelfde kaart deze prestigieuze titel wist te winnen. Zijn teamgenoot, de binnenkort wereldberoemde auteur Luc Cloostermans wist wel hoe de posten te verdelen: hij stuurde Bloemen de terril op, want zoals ondertussen geweten, ligt er op Genemeer een berg, die er dus niet is op Geneberg, waar er, wij vallen in herhaling, geen meer op de kaart staat, maar er afhankelijk van de weersomstandigheden wel één is.

Winston en Desmond

Het wedstrijdverloop kende zijn vaste patroon: de ploeg Hermans-Thijs is het snelste weg, met als traditionele verdeelsleutel de rechte lijn. Gezien het op de kaart wonen van Thijs en het talent van Hermans leek de wedstrijd toen al in zijn beslissende plooi gevallen, maar dat was dus buiten de familie Franssen gerekend. Al weken stond deze wedstrijd met stip op hun kalender.

Desmond verbleef de voorbije weken in Leuven, waar er tussen de trainingen door nog af en toe een examen als ontspanning op het programma stond. De komende week gaat zijn trainingsprogramma daar verder, heeft De Laatste Post vernomen.

Over broer Winston koppen de populaire media rond deze tijd altijd dat hij nog niet terug op wedstrijdgewicht zit. Dit jaar is alles anders. De duizenden toertjes in park Den Brandt, met de Belgische vrouwelijke oriëntatie-elite, werpen duidelijk hun vruchten af.

W. Franssen moest tijdens de wedstrijd enkel een telg van het talentrijke Leuvense oriëntatiegeslacht Talloen laten gaan. "Hoe hard liep Hans niet?" was zijn commentaar na de wedstrijd. Franssen moest nochtans beter weten, want wij hebben evenzeer vernomen dat Talloen dezelfde trainingsmethode als zijn concurrent volgt: trainen met de Belgische vrouwelijke oriëntatie-elite.

Maar de prijzen worden pas aan de meet verdeeld, en daar bleek de ploeggenoot van Talloen, de illustere JefB, nog niet aangekomen. De familie Franssen mocht dus als eerste hand-in-hand over de meet lopen en beginnen aan te schuiven voor de afsluitende barbecue. Hun verdeelsleutel is op de ingetekende kaart terug te vinden.

4 Comments:

Een reactie posten

<< Home