De laatste post

Orienteering-news website

maandag, mei 26, 2008

Jonas Rass: Italian orienteer on tv during giro d'italia

The giro d'Italia (Tour of Italy) is one of the most famous cycling races in the world. On saturday (24/05) the cyclers were driving uphill in the Italian mountains (the dolomites). A lot of spectators were supporting the cyclers. Suddenly a young man (clothed in the Italian national orienteering outfit) was running next to Sella, who was driving in the lead at that moment.

When the peleton arrived a few minutes later, the same young man was running next to the famous cyclers clothed in a boxershort and wearing horns on his head. The name of this young man was Jonas Rass (member of IFK Moras), an Italian orienteer, who became 9th at jwoc middle distance last year.

The commentator told on the Belgian national television that he was impressed by the shape of this spectator. So the delaatstepost-team decided to send an email to the commentator and explained that Jonas Rass was a very strong orienteer. So it was logical that he was in good shape.

Surprisingly the commentator read the email and the next day (sunday 25/05) he started to talk about Jonas Rass and orienteering on the national tv. So it was a nice promotion for the orienteeringsport and for Jonas Rass. Now the devil and the angel (see the picture below) aren't the only famous cyclingspectators anymore.

Angel and devil: famous cycling spectators

Nederlands:
Zaterdag (24/05) beklommen de renners in de ronde van Italië voor het eerst de Dolemieten dit jaar. Heel wat toeschouwers waren hier aanwezig om de renners aan te moedigen. De eerste coureur die bovenkwam werd plots aangemoedigd door een jongeman met een outfit van de Italiaans nationale ploeg aan.

Iets later passeerde ook het peleton der favorieten op deze zelfde plaats. Ook nu weer liep dezelfde jongeman naast de renners, enkel nog gekleed in boxershort en horens op z'n hoofd. De commentator (Renaat Schotte) liet weten onder de indruk te zijn van de vorm van deze kerel.

Het delaatstepost-team herkende deze Italiaanse oriëntatieloper, Jonas Rass (uitkomend voor de Zweedse ploeg IFK Moras). Vervolgens werd snel een mailtje gestuurd naar Renaat Schotte met wat meer info en een foto van deze loper. Zo was hij vorig jaar op het junioren wereldkampioenschap nog 9e op de middle distance.

Eigenlijk had ik nooit verwacht dat er met dat mailtje iets zou gebeuren, maar vandaag vermeldde Renaat de oriëntatiesport en de naam Jonas Rass tijdens de uitzending. Aangezien ikzelf nog niet terug was van de wedstrijd in Lommel, ben ik benieuwd naar wat er exact gezegd werd. Mocht iemand het gehoord hebben, mag dit altijd als comment gepost worden. Het was alleszins toch een kleine promotie voor de sport en nu is er na de engel en de duivel een nieuwe bekende wielersupporter.

More information

8 Comments:

 • At 26/5/08 08:40, Anonymous Roel said…

  Mensen die tijdens een wielerwedstrijd meelopen met de renners, zijn in mijn ogen vooral idioten die niet alleen zichzelf maar ook de renners in gevaar brengen.

  Het is niet de eerste keer dat zo'n dolle supporter struikelt en de renner hindert.

  Stel je eens voor dat op het BK/EK/WK Orientatie in volle inspanning een mountainbiker naast jou komt fietsen om wat in je oor te brullen...

  Dus of dit nou zo'n goede reclame is, vind ik op z'n minst gezegd discutabel.

   
 • At 26/5/08 12:06, Blogger Daniele said…

  http://www.skodeg-o.com/index.php?page=show_news&id=374

   
 • At 26/5/08 13:16, Anonymous An f said…

  Misschien kunnen we zo nog wel de OL-sport in het vizier brengen...

  Ik stel voor dat er bij de volgende match van de Rode Duivels 2 Laatste Posters zich opofferen om te streaken voor de orientatiesport :) of misschien op Roland Garros?

   
 • At 26/5/08 13:25, Anonymous witte said…

  de eerst volgende match is trouwens tegen de italianen..;

   
 • At 26/5/08 13:59, Anonymous mash said…

  Roel>>

  Twas wel niet zo dat hij voor de wielen liep. Op dat stuk was het niet zo druk en hij liep wel vlot een paar minuten mee zonder echt te storen...

  Renaat:"Trek nu alstublieft dat laatste stuk ook niet uit..."

  José:"Ik hoop van niet, het wordt steeds erger met die mannen."

  Renaat:"Deze staat wel scherp moet ik zeggen."

  José:"Inderdaad, hij gaat vlot mee"

   
 • At 26/5/08 14:56, Anonymous Anoniem said…

  Heeft er iemand juist gehoord wat er zondag werd gezegd?

   
 • At 26/5/08 20:11, Blogger sofie said…

  ja, ik heb het gehoord op zondag en ik was aangenaam verrast dat het op een zondagnamiddag, waarschijnlijk voor een groot deel kijkers, ineens over OL ging.

  Dit is wat er ongeveer gezegd werd:

  Renaat: ' en we hebben een mailtje gekregen voer die jongen die gisteren dat hele stuk meeliep'

  Renaat:'blijkt dat hij een Italiaanse Orientatieloper is en vorig jaar nog 9e werd op het WK orientatielopen voor junioren'.

  Jose: 'Amai, die was precies wel wat oud voor een junior, want die mannen zijn maar 18'

  Renaat: 'Misschien hebben ze bij orientatielopen andere leeftijdscategorien, en zijn junioren daar ouder, misschien hebben ze de jonge en oude junioren'

  Of iets in die aard toch alleszins :)

   
 • At 13/5/09 14:16, Blogger Cris said…

  Today pay attention to the "Giro d'Italia"... Jonas Rass show! :)

   

Een reactie posten

<< Home