De laatste post

Orienteering-news website

maandag, juni 30, 2008

JWOC: 50ste plaats voor Fabré

Miek Fabré eindigde op een 50ste plaats op het junioren WK in Zweden. Sprint stond vandaag op het programma. De 16 jarige Emma Klingenberg uit Denemarken ging met de overwinning lopen, kort gevolgd door Silje Ekroll Jahren uit Noorwegen en Jenny Lönnkvist uit Zweden.
Fabré ging voor top 30 maar mag met deze 50ste positie, op minder dan 2 minuten van de overwinning, vol vertrouwen naar de middel en lange afstand uitkijken. Elisabeth Henkes moest 1 minuut extra toegeven en werd 77ste.

Bij de mannen ging de overwinning naar de Tsjech Stefan Kodeda. Thuisloper Johan Runesson werd tweede op 1 seconde, Sören Bobach derde op 7 seconden. Bij de Belgische mannen kon niemand echt overtuigen. Al kon ook Jochen Verdeyen binnen de twee minuten eindigen. In een sterke mannenreeks was dat goed voor een 67ste plaats. Twee jaar geleden deed Verdeyen nog mee voor het podium, maar een blessure weerhield een goede voorbereiding. Verder zagen we Wouter Leeuws op een 96ste plaats, Jeremy Genar 108ste en Gilles Deneyer 122ste.

Woensdag staat de middle distance op het programma. Een afstand waar we een aantal Belgen graag aan het werk zien. Jeremy Genar heeft deze wedstrijd zeker met stip aangeduid.

www.gmok.nu/jwoc2008