De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, mei 02, 2008

Zoersel - Turnhout: maps and results

In Belgium a lot of people had a longer weekend, so more orienteering competitions took place these days. Here you can see an overview:
30/04: Gemeentepark Zoersel (results and map below)
01/05: Turnhout stad (results and map below)
01/05: Moise
02/05: Don Bosco Hechtel
04/05: Diest Warande


Turnhout city part2

Also at this moment the national team is in Czech Republic for the WOC-selections and the national junior team is in Sweden for the JWOC selectionraces.

Gemeentepark Zoersel:
In het kleine gemeentepark van Zoersel werd ook dit jaar weer een lenteloop georganiseerd. Topfavoriet (en laureaat van de vorige editie) Pieter Hendrickx heeft op de wedstrijd in het Arenbergpark zijn enkel omgeslagen en is nog steeds wat op de sukkel. Hierdoor was het Frank Buytaert die als eerste een snelle richttijd neerzette. Hij leek lang op de overwinning af te stevenen totdat op het laatste moment de Slokbus alsnog arriveerde.
Vooral de twee hamok-sterren waren met grote ambities naar deze wedstrijd afgezakt. Jeroen Hoekx liep een goede wedstrijd, maar een slechte wegkeuze op het lange been en een foutje op het einde, deden hem de das om. Enkele posten voor het einde zag hij Thomas VDK zelfs passeren. Van der Kleij liep een bijna foutloze wedstrijd en zette een zeer scherpe tijd neer. Na een tweede plaats in 2006, was het dit jaar wel prijs.
Bij de dames ging de overwinning naar Kim Steegen, die (met hulp van P. Hendrickx) Nancy Teunckens en Sara Hendrickx achter haar wist te houden.

Map Zoersel (part 1)
Map Zoersel (part 2)
Results Zoersel
Splittimes Zoersel

Stad Turnhout:
Op 1mei staat traditioneel de stadsoriƫntatie in Turnhout op het programma. Dit was de ideale kans voor Frank Buytaert om revanche te nemen voor gisteren. Als eerste topper ging hij van start en zette direct een snelle tijd neer. Enkel aan post 2 (op weg naar 3) verloor hij wat tijd, omdat hij het kleine steegje niet had zien doorlopen (onder het rode cirkeltje).
Andere lopers zoals Guy Tirez, Wannes Hendrickx, Desmond Franssen en Dirk Jacobs beten hun tanden stuk op de tijd van Buytaert. Enkel Tomas Hendrickx liep aan hetzelfde tempo, maar verloor wat tijd naar post 4 en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.
Bij de dames gingen de nummers 1 en 2 van de dag ervoor, elk een plaatsje achteruit. Want Katria Haataja liep hier de beste wedstrijd.

Map Turnhout (part1)
Map Turnhout (part2)
Results Turnhout
Splittimes Turnhout