De laatste post

Orienteering-news website

zondag, mei 04, 2008

Selectie junioren Zweden

Woensdagmiddag vertrokken de junioren richting Göteborg voor hun selectiewedstrijden voor de JWOC. De week begon al niet al te goed. Onderweg naar de boot hebben ze veel file gehad en de boot vertrok net voor hun neus. Gelukkig was er een andere maatschappij die naar Trelleborg vaarde, waar ze na aandringen nog op de boot mochten rijden.
Donderdagnamiddag stond er voor degene die wilden een training op het programma op de kaart aan het clubhuis. Iedereen ging het bos in om te wennen aan de zweedse kaarten.
De volgende morgen stond de eerste wedstrijd op het programma. We begonnen met de sprint op kaart Pavelund. De jongens en de meisjes kregen hetzelfde parcours voorgeschoteld van 2,2km. Er moest veel rondgelopen worden en daardoor waren de tijden niet al te snel.
Bij de heren won Jochen Verdeyen voor Yannick Michiels. Bij de dames was Miek Fabré het snelste voor Elisabeth Henkes. De gedetailleerde uitslag volgt nog.In de namiddag was het tijd voor de Middle Distance. Deze was op kaart Hisingparken. Een heel gedetailleerde kaart waar zeer veel mensen (zwaar) in de fout zijn gegaan. Er werden in de uitslag dan ook grote tijdsverschillen waargenomen. Voor sommige vielen de resultaten goed mee, andere mensen waren verschillende minuten verloren. Voor deze zouden ze zaterdag een goede dag moeten hebben om nog geselecteerd te raken. De jongens kregen een parcours van 4,4km voorgeschoteld en hier was het Wouter Leeuws(zie foto) die met de overwinning ging lopen voor Jochen Verdeyen op 2minuten en Jeremy Genar was derde op 7minuten van de sterke Wouter. De dames moesten een parkoer van 3,3km afleggen. Hier was het Miek Fabré die als eerste binnenkwam in een tijd van 40minuten gevolgd door Elisabeth Henkes (48') en zus Katharina Henkes (49'). Ook hier volgt de uitslag nog van.
Zaterdagvoormiddag was het de laatste keer afzien voor de Belgische junioren. De long distance op kaart Getryggen. Vandaag kregen de heren 6,9km om af te leggen. Wederom geen supersnelle tijden. Deze keer was het Jeremy Genar die met de overwinning ging lopen in 1u02' legde hij het parcours af. Jochen Verdeyen werd tweede met een tijd van 1u03' en Gilles Deneyer was derde in 1u05'. De dames kregen 4,5km te verwerken. Deze keer was het Elisabeth die de snelste tijd liep (55minuten) gevolgd door Miek die er 59' over deed. Als derde was het vandaaag Sien Verdeyen die de omloop aflegde in 1u13min.
Alle tijden van de 3 wedstrijden werden opgeteld en daaruit bleken de volgende mensen geselecteerd te zijn (zoals al vermeld is in een vorig artikel):

Heren:
1)Jochen Verdeyen
2)Jeremy Genar
3)Wouter Leeuws
4)Gilles Deneyer

Dames:
1)Miek Fabré
2)Elisabeth Henkes

De rest van de deelnemers viel niet binnen de 120% van de winnaarstijd.
Over sommige wordt er nog gesproken en die kunnen misschien nog opgevist worden. Normaal gezien weten we volgende week wie er uiteindelijk geselecteerd is.

Zowel de uitslag als de kaarten zullen binnenkort online verschijnen.

3 Comments:

 • At 4/5/08 19:31, Anonymous Anoniem said…

  Een druk oriëntatieweekend aan het aantal artikels te zien.
  en ook een eerste artikel van Miek..
  Proficiat aan al de geselecteerden.

  Desmond.

   
 • At 4/5/08 20:29, Blogger JeroenH said…

  Jep, 10 artikels al op één verlengd weekend, waarvan er toch één de nodige sensatie veroorzaakte.

  (En het is Miek haar tweede artikel des, na de eerste videopost :-)

  en verder nog de nodige proficiatten hier en daar. Is er al zicht op de seniorsselectie?

   
 • At 5/5/08 09:07, Blogger dries said…

  comment of Stephane Dmyterko after the 3 selection races "I can tell you that we will have for sure a relayteam on WOC in mens class".
  Bart Delobel, Fabien Pasquasy and Etienne Vangasse can be rather sure of a selection. Other athletes can still prove there shape again in Arlon at the 3days.

  The test races seemed to be representable for WOC. Technically it was not too hard for us Belgians so we can hope for a A-final of one of the qualified boys. They have 2 more months to prepare for these world championships.

   

Een reactie posten

<< Home