De laatste post

Orienteering-news website

maandag, maart 24, 2008

Paascross Baeckelandt

Op de paascross in het Leopoldsburgse Baeckelandt kwam er vandaag een einde aan de zegereeks van Thomas van der Kleij. Hij moest in de A-omloop (kaart) zijn meerdere erkennen in Jan Oeyen, die toppers als Adrie Van Opstal en Guido Verdeyen inhaalde. Verdeyen had de grootste loopsnelheid, maar uiteindelijk haalde het superieure oriëntatietalent en puttekenszoekvermogen van Oeyen het in een bloedstollende sprint.

De tweede plaats ging zoals eerder aangehaald naar van der Kleij, terwijl thuisloper Guy Thirez met de derde plaats naar huis mocht gaan. Uw dienaar lijkt de laatste weken een abonnement op de ondankbare vierde plaats te hebben en wij zouden dat graag op de al even ondankbare omstandigheden van de vroege lopers steken, maar in werkelijkheid werkt de zaterdagse Sloktraining nog na op het gestel.

In de damesreeksen zagen we weer een Oeyenoverwinning in de A-omloop. Greet bevestigt haar goed conditie richting WOC-selectiewedstrijden. De B-omloop was voor WC-winnares Kim Steegen.

Speciale deelnemers zat: "vergane glorie" Tom Herremans terug in actie, maar nog belangrijker, het debuut van zoon Luca in de kinderomloop.

Volgende belangrijke afspraken: de objectifs balises op 29 maart in Chiny, HOCup/VK sprint en tenslotte het oriëntatiehoogtepunt van het jaar: de massastart in het Arenbergpark. Verwacht binnenkort bulletin 1!

3 Comments:

 • At 25/3/08 18:18, Anonymous Bruno said…

  De start die aangeduid is op de kaart van 2006 (link te vinden op SLOK-website) is NIET de start van de wedstrijd op 16 april.

   
 • At 25/3/08 23:59, Blogger sofie said…

  niet helemaal correct, Luca maakte al zijn belgisch OL debuut op een vorige kinder OL op 30/9 te Lommel :)

  http://orientatie.org/resultaten/Nieuwe_map/20070930%20Lommel%20Ploegen.htm

   
 • At 26/3/08 09:38, Blogger JeroenH said…

  ah, wat een fouten toch op De Laatste Post de laatste weken :-)

  Dat was maar een labyrint hé, nu was het het echte werk!

   

Een reactie posten

<< Home