De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, januari 05, 2008

Bericht van MSV Hamel

In de overigens tegenwoordig fijn vormgegeven VVO-bijlage vonden wij het volgende bericht op pagina 7 van 20:

Bericht van MSV Hamel

Op 7/09/2008 organiseert MSV Hamel een wedstrijd in Sankt Vith.
De Technische Commissie van ABSO/BVOS heeft beslist dat het vanaf nu reeds verboden is om te trainen op deze kaart.

Omdat onze dagdagelijkse bezigheid tegenwoordig bestaat uit het begrijpen en in een ruimere context zien van allerlei schrijfsels, willen wij een poging doen om dit belangrijk bericht te ontcijferen.

Critici zouden als eerste een opmerking maken over het al dan niet lezen van de VVO-bijlage door ons, laat het voor eens en altijd gezegd zijn: wij lezen dus het werk van Sonia, Lutgart, Mireille, Greet en Nancy. Het kan er nog niet voor zorgen dat wij onze Knijptang van achter naar voren lezen, maar enkel het vermoeden van concurrentie doet het eenzaam hoge niveau van De Knijper toch al verder stijgen.

Nu, wij proberen wat op de hoogte te blijven over het reilen en zeilen in de Franstalige en Duitstalige oriëntatiegedeelten van ons land en dus waren wij op de hoogte van het bestaan van een nieuwe club bij FRSO, maar met de naam "Les Raptors" en dus niet MSV Hamel, wie zou zijn club trouwens zozeer met kinderverhaaltjes willen associëren? Nee, Les Raptors hebben ofwel teveel naar Jurassic Park gekeken en besloten dat velociraptor niet klinkt, zijn vliegtuigfanaten of hebben net als ons uren, dagen en weken het gelijknamige spel gespeeld.

Na het betere denkwerk zijn wij er dan uiteindelijk achter gekomen dat NSV Amel de spil in heel het verhaal is.

Op bladzijde zes van De Knijptang stond dan de oplossing van het volgende deel van het raadsel: NSV Amel organiseert op 7 september het BK lange afstand op de kaart "Hunnert". Wij vermoeden dus dat dit gebied verboden is. Wat natuurlijk spijtig is voor mensen die de kaart niet kennen en het gebied niet weten zijn. Maar kom, laten we een poging doen om het bericht te herformuleren, zodat niemand een excuus heeft om het niet te weten:

Bericht van NSV Amel

Op 7 september 2008 organiseert NSV Amel het BK lange afstand op de kaart "Hunnert", nabij Sankt Vith.
De Technische Commissie van ABSO/BVOS heeft beslist dat het vanaf nu reeds verboden is om te trainen op deze kaart.

Dit maar bij wijze van pauze tussen het uitwassen van braamwonden na het hamok-clubkampioenschap en omdat wij toch ergens onze frustratie kwijt moeten kunnen.

8 Comments:

 • At 6/1/08 00:11, Anonymous winston said…

  top artikel hoekie
  ik kon niet meer slapen zonder dat er duidelijk zou komen omtrent di raadsel

  winston

   
 • At 6/1/08 00:37, Anonymous Anoniem said…

  Over bramen en frustratie gesproken. Bij olomega kennen ze hier ook wel iets van, nadat er een objectieve mening over de kaart Solterheide werd geschreven. Steekspel tussen clubs had hier bitter weinig mee te maken, er valt toch moeilijk te beweren dat er op folterheide geen dorens te bekennen zijn...

  Vredesboodschap

  en

  Een zwartkijker (ref. de laatste post op de Hamok website) had de deelnemers een bramenwedstrijd beloofd doch hij kwam bedrogen uit; spijtig genoeg is hij zelf niet komen opdagen zodat hij zich er persoonlijk niet kon van vergewissen. Bij een volgende organisatie op deze kaart zullen we beslist een pak meer deelnemers hebben dan bij vorige gelegenheden.
  (Ref. Walter VK)

   
 • At 6/1/08 00:57, Anonymous Jef Boeckx said…

  Stop nu toch met dat anoniem posten. Als je iets zinnings hebt te zeggen, zet je naam er dan aub onder.

   
 • At 6/1/08 09:53, Blogger Heun said…

  Ik dacht dat de webmasters anonieme schrijvers sowieso verwijderde, dit na eerdere 'laten we eens met modder gooien'-praktijken. Het is echt niet moeilijk om een account te maken. Als iemand dan toch z'n gal op 'de laatste post' wil spuwen, laat hem/haar dan alstublieft de moeite nemen om zich kenbaar te maken.

   
 • At 6/1/08 18:19, Anonymous Anoniem said…

  Wat meer nadenken vandaag heeft wel de oorsprong van dit raadsel blootgelegd, hoewel de conclusie toch duidelijk moet zijn: bij VVO hadden ze moeite met het handschrift van de familie Genten!

   
 • At 7/1/08 00:09, Blogger dries said…

  mijn medereporter Jeroen H. zal beslist niet de bedoeling hebben gehad een club aan te vallen met een woordspeling. Elk van de reporters profileert zich hier trouwens niet als een lid van zijn of haar club maar gewoon als een reporter van delaatstepost.
  Hamok heeft trouwens ook leuke kaarten waar bramen soms de spelbreker zijn. Al laat de aanwezigheid van bramen ook soms toe een interessante wegkeuze aan te bieden.

  De comment zal niet verwijderd worden maar aanwakkering van vuurtjes zal niet langer getolereerd worden.
  Hou het bij positieve of kritische commentaren.

   
 • At 12/4/18 07:42, Blogger raybanoutlet001 said…

 • At 27/6/18 11:28, Blogger Yaro Gabriel said…

Een reactie posten

<< Home