De laatste post

Orienteering-news website

woensdag, maart 28, 2007

Flemish O-news

(english below)

Nieuwe VVO-senior trainer

De omega-website meldt dat IOF-controleur Roger Van Aken vanaf vandaag de nieuwe VVO-senior-trainer is. Hij neemt de taak over van Dirk Deijgers die volgens hetzelfde bericht tijdelijk beroepsverplichtingen heeft in het buitenland. We wensen Roger en zijn seniors veel succes toe.

VVO-website

Iedereen kent de VVO-website. De site trekt meer dan 100.000 bezoekers per jaar en is daarmee, naast de laatste post (circa 45.000/jaar indien men extrapoleert) een belangrijke portaalsite voor de Vlaamse orienteur. Maandag is traditiegetrouw de piekdag in bezoekersaantallen, wat er op wijst dat de meeste bezoekers op zoek gaan naar hun uitslag van een dag eerder. Alhoewel de site overzichtelijk, duidelijk en eenvoudig is, is er de laatste jaren niet veel (op een paar kleine details na) aan de lay-out veranderd. In navolging van de vernieuwde websites van IOF, FRSO een aantal andere nationale federaties, zou Jochen Verdeyen nu de VVO-website onder handen nemen voor zijn eindwerk. We hopen dat hij er alvast iets moois en moderns van zal maken, met de nodige aantrekkingkracht voor nieuwe leden.

Nieuwe voorzitter sport- en kaartcommissie

Na het onverwachte en sterk te betreuren heengaan van Jacky Sallaerts moest de S&K-commissie op zoek naar een nieuwe voorzitter. Bart Van de Moortel zal hem opvolgen, met Danny Marinus in steun als ondervoorzitter.


*****

New senior trainer

IOF-controller Roger Van Aken will follow up Dirk Deijers as the new senior team trainer. Dirk Deijgers will be temporally unavailable because of professional reasons abroad.

New website

The flemish federation website (100.000 visits/years) will be renewed soon by Jochen Verdeyen (4th place JWOC sprint 2006). He will do this for his thesis. Although the site is clear and simple, the lay-out hasn't changed since long, so some new looks are very welcome. We hope he can fix a pretty attractive site.

5 Comments:

 • At 29/3/07 11:29, Blogger Jochen said…

  Ik mag me wel enkel beperken tot de statische vorm, verwacht dus geen hoogstaande taaltjes als php of MySql... (wel xhtml-strict en CSS).
  Doch zal ik het onderste uit de kan proberen te halen.

   
 • At 31/3/07 14:06, Blogger Desse said…

  Misschien dat er vanop de VVO-website dan ook eens een link naar onze site kan overwogen worden?

   
 • At 1/4/07 22:10, Anonymous Anoniem said…

  hmm, het zou mooi zijn moest deze site zijn 'rebels' (weliswaar beperkt, maar toch) karakter behouden...vvo als waakhond is dus niet echt nodig...

   
 • At 3/4/07 18:12, Blogger Yves said…

  Alsof het er hier zo 'rebels' aan toegaat... dan is het omega-forum ook al wel eens rebels geweest. Ik zie geen reden waarom er geen link naar deze blogsite (en blogsites van andere orienteurs) zou mogen staan op de VVO-site. Deze site brengt gewoon content die andere sites niet brengt, en aan het aantal hits te zien is daar wel interesse voor. Op een blog kunt ge per definitie ook uw eigen mening zeggen en zolang het niet uitmondt in anonieme vuilspuiterij, is hier ook geen probleem mee. VVO is toch geen waakhond door een link te zetten naar een site die over oriƫntatie gaat.

   
 • At 4/4/07 19:53, Blogger JeroenH said…

  Ik zag trouwens dat iemand een tegenzet gedaan heeft in verband met de VVO-link :-)

   

Een reactie posten

<< Home