De laatste post

Orienteering-news website

woensdag, augustus 30, 2006

BK LANGE AFSTAND

De starttijden voor het BK zijn bekend. Alle grote namen zullen van de partij zijn behalve Wim Peers en Tom Herremans. Zij werden vorig jaar nog 2e en 6e op deze grootste afspraak van het jaar.
Fabien Pasquasy is er wel bij, maar of hij in goede doen is valt te betwijfelen. Hetzelfde kan gezegd worden van Nicolas Sillien. Of verstoppen deze toppers zich???
Het zou dit jaar dus wel eens een volledig KOL-podium kunnen worden. Vooral Jan Gilot bewees zijn form de afgelopen weken. Daarnaast zijn Pieter Hendrickx en Geert Simkens zeker medaillekandidaten.
KOL komt overigens met 7 elites aan de start. Eéntje meer dan ASUB. Zij hebben met Bernard, Krier en Vangasse enkele outsiders in huis. Thierry Lamury, 15 jaar geleden verschillende malen kampioen op deze afstand is bezig met een come back. Dit jaar zal hij waarschijnlijk nog geen potten kunnen breken. Toch benieuwd naar wat hij volgend jaar voor ons in petto heeft.
Terwijl Robert Theiss voor H-40 kiest zien we Patrick Mossoux (H-45)wel verschijnen op de startlijst. Hij houdt duidelijk van lange afstanden.
HAMOK moet het doen met de 3 gebroeders van der Kleij. Wie van de 3 het sterkste is zal de maand september uitwijzen.

Bij de vrouwen is er maar één favoriete. Greet Oeyen. Of zou Veerle Tulleneers voor weerwerk kunnen zorgen? Op Aline Hermans is het nog even wachten, zij houdt zich op dit moment vooral bezig met Arno. Hij zette reeds zijn eerst orientatiestappen afgelopen zondag. In de buidelzak van Aline weliswaar.

18 Comments:

Een reactie posten

<< Home