De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, augustus 01, 2006

Finale Sprint


Ook de sprint finale is ondertussen afgelopen. Na een spannende wedstrijd ging de overwinning bij de mannen naar de titelverdediger, namelijk de Zweedse topper Emil Wingstedt. Hij Haalde het nipt voor de jongen Zwitser Daniel Hubman en de Deense thuisloper Claus Bloch. De top-3 eindigde binnen de 2sec van elkaar.
De Belgische mannen liepen ook een sterke wedstrijd. Pieter Hendrickx eindigde 20e op 1min van de winnaar, Jan Gilot liep 3sec trager en strandde op een mooie 22e plaats. Pieter maakte in de eerste kilometer reeds een fout van een minuut en kon de rest van de wedstrijd mee profiteren in de slipstream van Daniel Hubman en maakte hierdoor vooral op het einde nog vele plaatsen goed.


Bij de vrouwen maakte de jonge atlete Hanny Allston. Deze jongen Australische atlete schitterde vorige maand nog op JWOC en klopt nu grote favoriete Simonne Luder met 6 seconden. Hierna volgde Kajsa Nilsson, en vervolgens Lena Eliassion en Minna kauppi, beiden startten nochtans zeer sterk.

Verder viel ook mij op (zoals hier bij de commentaren werd geschreven) dat de Belgen hun specialiteit echt wel de sprint begint te worden. En dat er verschillende atleten op het WK aantreden zonder de nationale outfit te dragen.

Verder nog een reactie over de qualificatie van Bart Delobel (op olomega.be): 'Pieter en Jakke, werkelijk fantastisch!!! Greet mist de finale net, op 9" als 16e. Ikzelf had er ook vlot bij kunnen zijn. Ik mis aan geen enkele post, maar er was een tunneltje (niet al te duidelijk) naar post 1 dat opnieuw kon gebruikt worden naar post 2 én 4. Ik heb het 3x genegeerd en verlies daardoor mijn A-finale. Nadien maak ik nog een kleine wegkeuzefout, 10", zoiets. Een deel van de sprint speelde zich af in een klein pretpark, vol met kline attracties, huisjes waar ze ijs/friet/... verkopen... een immens gedetailleerd stuk dat vol posten stond... opletten tot en met. Al bij al is de dag voor het team nu al geslaagd, maar er zaten 4 A-finales in vandaag. Nu hopen dat E Wingstedt deze namiddag een superkoers loopt en Pieter zo kan meepakken naar een nieuwe historische sprinprestatie voor een Belg.'

En hoe kunnen we dit artikel beter afsluiten door een mopje van die zelfde Bart Delobel: 'Omdat het altijd erger kan... er is een Israeli die vandaag voor de 3e maal dit jaar (zijn eerste WOC nota bene) 16e werd en dus telkens net buiten de finale viel. Vandaag mist de arme man de finale met 1". Volgens mij vindt Al quaeda gemakkelijk een zelfmoordterroroist in deze persoon.'

9 Comments:

Een reactie posten

<< Home