De laatste post

Orienteering-news website

zondag, augustus 27, 2006

Preview Rik Thys aflossing


Binnen welgeteld 12 dagen vindt de grootste aflossing van de lage landen plaats.
Voor vele (burger) orientatielopers gaat het om een vrij onbekend gebeuren. De militaire aflossing spant met zo'n 140 teams van 3 lopers nochtans de kroon in het estafettegebeuren.

Van deze vele teams is het grote deel uiteraard militair. Er beginnen echter elk jaar meer en meer klassieke orientatieclubs ook de weg te vinden naar Rik thys aflossing. Plaats van gebeuren is Zonhoverheide. De parcours lijken ook de afgespannen militaire kazerne aan te snijden. Dit werd eerder al gedaan in 2004 toen hier de afsluitende nationale wedstrijd plaats vond. Een stuk dat er op kaart makkelijker uit ziet dan het werkelijk is.

Het terrein is de meeste atleten wel vrij bekend. Zoals de naam van de kaart al doet vermoeden is er een technisch heidestuk aanwezig. In dit perceel vindt men tevens hellingen waarbij men toch even moet doorbijten (vooral vanwege de zware ondergrond). Door een overvloed aan weggetjes op bepaalde stukken moet men ook daarmee uitkijken.

Welke teams mogen we bij deze editie verwachten?

Eerste even de militaire teams bezien. 2/4L pakt weer uit met een topteam. Met klinkende namen als BAERT Serge, SIMKENS Geert en HAEX Francis weet je dat er een overwinning verwacht wordt. Het zou hun 3e overwinning in de vereist tijdspanne van 5 jaar zijn waardoor ze de trofee defenitief mee zouden mogen nemen naar hun thuishaven.
In feite zijn zij de enige favorieten. Belangrijkste outsiders lijken 10 W Tac (met DEKERKHOVE Mark, ENGELEN Luc en GOOSSENS Paul), 1 JP (met FRANCET Sven, JOIE-WALCZYK B en VRANCKEN J), 6Gp CIS (met DELOBEL B, BOEDT P, GODAERT F), Aie Sch (met GOOSSENS Dirk, TICKET Bart en BECCU L) en tenslotte 3 Para (met KRAMPILTZ Peter, VAN DYCK Erik en VAN HULST R).
Het winnende team met Bos, Aerts en Beckers is dus niet terug te vinden. Vandaar dat ik even wil vermelden dat het nog om voorlopig ingeschreven teams gaat. Veranderingen en verrassingen zijn dus nog mogelijk.

Bij de burgerteams lijkt het ook een vrij open strijd. Alhoewel, het team met Fabien Pasquasy, Nicolas en Vincent Sillien lijkt onverslaanbaar. Ze zullen echter niet in de resulaten terug te vinden zijn omdat ze geen vereist H40+ in hun team hebben.
Wie dan wel? 'Never chance a winning team' moet de gedachte zijn van TROL en ze starten dus voor het tweede jaar op rij met Wim Vervoort, Desmond Franssen en Frans Laenen. De hamvraag lijkt of ze hun titel kunnen verlengen, want hamok zal ook weer met een sterk team aantreden. Een ongelukkige dsq hield hen al enkele keren van de overwining de laatste jaren. Hoe het team er zal uitzien is nog niet juist geweten omdat ze nog niet tijdig ingeschreven lijken. Maar er wordt beweerd dat het Herremans tom (echter al een tijdje uit het OL wereldje verdwenen, maar aan zijn talent mag niet getwijfeld worden), Luc Melis en Thomas Vanderkley zou kunnen worden.
Buiten FRSO's onwettig team reizen ook BERNARD Christoph, MAZY Alain en DMYTERKO Sergei (H60) mee naar de Vlaamse terreinen. Over hun slotloper is relatief weinig geweten. Het is dus niet geweten of hij in zijn oude dag de jagende teams gaat kunnen afhouden.
De derde Vlaamse topclub (omega) heeft ook zijn team nog niet vrij gegeven. Betrouwbare bron melde me dat hun team nog niet helemaal op punt staat. De laatste selecties zouden nog moeten plaatsvinden. En daarna zullen ze hun keuze maken uit Kim Wallaert, Bart van de moortel, Francois Jacobs en Jochen Verdeyen.
Over een eventuele deelname van KOL en Borasca is niets geweten.Het is dus alleszins iets om naar uit te kijken. Sterk deelnemersveld op een mooi terrein. Het winningteam zal dus sterk uit de hoek moeten komen.

21 Comments:

Een reactie posten

<< Home