De laatste post

Orienteering-news website

zondag, augustus 20, 2006

4 daagse van de kempen

De 4 Daagse van de Kempen ligt nu weer bijna een weekje achter ons.. .
Omdat bijna de voltallige redactie van de laatste post met een 2e zit opgescheept zit, was het even behoorlijk stil op de site. Toch vond de laatste post de Kempense 4 daagse belangrijk genoeg om er een verslagje rond te schrijven.


Om het even over de resultaten te hebben...
Bij de elites weet ik niet wat Jan Gilot elke dag op zijn bokes smeert, maar dat moet goed spul zijn denk ik. Jan was outstanding op de 4 dagen en maakte de tegenstand eigenlijk een beetje belachelijk. Jan laat dus de teleurstellende 3 daagse van België achter hem en lijkt een grote kandidaat te zijn voor de Belgische titels, zeker omdat Fabien Pasquasy nog steeds met blessureleed kampt.

Bij de dames was het weer Greet Oeyen die haar solide resultaten reeds verder zet.. alleen jammer voor Greet dat de concurentie in België zo beperkt blijft... Er was vroeger toch veel potentieel.. Helene Toussaint, Laura Mols, Sofie Herremans, Severine Vandermeulen, Catherine Hoofd, Veerle Buytaert en nog vele anderen.
Groot lichtpunt in de damesreeksen is Elisabeth Henkes die de tegenstand op een uur zette tijdens deze 4 daagse.

Enkele leuke weetjes over de 4 daagse
Assistent Bakelants Jelle overhandigde een mooi souvenir. De vriendelijke KOL-vrouwen achter den toog blijven geliefd bij "De Laatste post"-redactie... Ook onze vriend Kevin O’riardan had er bijna 9 uur orientatie plezier opzitten, maar -zo wist hij te vertellen- zijn vetreserves rijken nog veel verder... ;-) Een marktrock bezoek tussen de 4 daagse door kan slaapverwekkende gevolgen hebben. En de Nederlander Herman Mooy won de schnitzel-cup...
Dank aan de organisatie, We beleefden weer een leuke tijd..