De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, augustus 05, 2006

WOC: Middle Distance

3 jaar achtereen won Thierry Gueorgiou de middle distance. Maar een foutje aan post 4, maakte een einde aan het rijtje. Deze keer was de tijd rijp voor Holger Hott Johansen. De toeschouwers, alsook de tv-kijkers, kregen een heerlijk spektakel voorgeschoteld.

Holger Hott Johansen liep een slechte qualificatie en startte als 15e in de finale. Hott Johansen zette een scherpe tijd van 35'49". Het werd lang wachten op tijden die in de buurt kwamen. Micha Mamleev, de Italiaan van Russische afkomst, startte snel en was sneller aan de eerste radio post, maar aan de kijkpost was hij reeds te laat. En hij verloor nog meer tijd daarna. Het zelfde verhaal gold voor de Zwitser Daniel Hubbman.
Dan was er onze vlijmscherpe Rus Valentin Novikov. Hij klokte bijna 1 minuut sneller aan de kijkpost en leek opweg naar de overwinning. Met een fout van twee minuten vergooide hij echter zijn medaillekansen. Daarna was er nog Jamie Stevenson, de snelle Brit had een magere start maar kon zich alsnog opwerken. Aan de laatste tv-post was hij niet meer dan 2 seconden trager dan Hott Johansen, maar ook aan de finish kwam hij nog tien seconden tekort. Toen ging het nog tussen Hott Johansen en de vliegende fin Jarko Huovila. Ook Huovila was meer dan een halve minuut sneller dan Hott Johansen aan de kijkpost. Maar ook hij ging in de fout. In zijn eindsprint kwam hij 8 seconden tekort.


"Hiervan heb ik tien jaar gedroomd!" zei een geëmotioneerde Holger Hott Johansen na de wedstrijd. Jarko Huovila antwoord op de vraag of hij gemengde gevoelens had bij zijn Zilveren Medaille: "Ik heb geen gemengde gevoelens, ik ben niet tevreden.".

1. Holger Hott Johansen NOR 35:49,4
2. Jarkko Huovila FIN 35:58,3
3. Jamie Stevenson GBR 36:00,0
4. Thierry Gueorgiou FRA 36:20,5
5. Valentin Novikov RUS 36:43,5
6. Daniel Hubmann SUI 36:45,2


Ook de vrouwen finale was een adembenemend spannende wedstrijd. Net als tijdens de lange afstand ging het opnieuw tussen Marianne Andersen en Simone Niggli. En opnieuw werd de rest van de tabellen gelopen. Aan de laatste tv-post hadden beide bijna exact de zelfde tijd. Maar na een klein foutje van Andersen en een heel sterk einde, trok Niggli weer aan het langste eind.
Ook voor het brons was het spannend. Tanja Riabkina en Minna Kauppi waren heel de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het de Russische Riabkina die met het brons ging lopen.


1. Simone Niggli-Luder SUI 33:58,1
2. Marianne Andersen NOR 34:20,5
3. Tanja Riabkina RUS 36:13,9
4. Minna Kauppi FIN 36:24,9
5. Heli Jukkola FIN 37:20,7
6. Mari Fasting NOR 37:24,3

7 Comments:

Een reactie posten

<< Home