De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, augustus 25, 2006

NM long distance

Pal Skogedal was de eerste die een scherpe tijd kon neerzetten: hij deed 95:57 over de 15,84 KM die ze voorgeschoteld kregen. Mats Haldin wist hier 2 minuten van af te knijpen maar hij maakte teveel foutjes. Het was al duidelijk dat hij niet de winnaar zou zijn. Hans Gunnar Omdal klokte veel snellere tussentijden. Zijn eindtijd was 89'37": een erg scherpe tijd. Anders Nordberg en Øystein Kvaal Østerbø kwamen tekort, ze maakten elk een fout van 3 minuten. Enkel Holger Hott Johansen (foto) kon de tijd van Hans Gunnar nog bedreigen. Hij viel samen met Audun Hultgreen Weltzien. Holger Hott kon uiteindelijk nipt de overwinning en de kussen van vrouw Sandy binnenhalen. Dankzij een snelle eindrush was hij 17 seconden sneller. Weltzien werd verdienstelijk derde.

Bij de vrouwen was de strijd minder fel. Anne Margrethe Hausken won overtuigend. Marianne Andersen presteerde onder de verwachtingen.
Haar 2e plaats werd nog bedreigd door Marianne Riddervold(foto). Ondanks haar snelle Schnitzel kwam ze 6 seconden tekort voor zilver.

Bij de junioren weinig verrassingen. Bij de meisjes werd het Betty Ann Bjerkreim Nilsen die ook al 2e werd op het junioren WK. Bij de jongens zagen we een outstanding Olav Lundanes (foto). Hij klokte 61'02' op 10,95 KM. Hij was daarmee meer dan 7 minuten sneller dan zijn concurrenten. Benieuwd wat hij volgend jaar kan doen bij de grote mannen. Hij is toch wel het talent van Noorwegen waarvan veel verwacht wordt. In 2005 werd hij al wereldkampioen met 5 minuten voorsprong op de long distance. Dit jaar moest hij het doen met zilver en brons.

Op dit moment worden kwalificaties voor de middle distance gelopen. De finale is morgen om 14u.

6 Comments:

Een reactie posten

<< Home