De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, november 05, 2013

Michael Van Baelen: suffering from mononucleosis

Sad news for the GP Melis, which will take place next sunday in Mol. One of the favourits for the victory, Michael Van Baelen, will be absent because he's sick. The GP Melis wasn't his biggest goal of the year, but still he was motivated to run a good race and try to win this event. Because of mononucleosis he'll have to rest instead of fighting for the victory in this famous mass start race.

Michael Van Baelen finished 3rd at WRE at Strumica Open

Michael Van Baelen was één van de revelaties in de Belgische orientatiewereld in het najaar van 2013. Samen met zijn trol-teamgenoten was hij gemotiveerd om een mooie prestatie neer te zetten op het BK aflossing te Sonnisheide. Hiervoor had hij zich goed voorbereid en stevig getraind. Dit leverde duidelijk resultaat op. Tijdens het BK lange afstand midden september eindigde hij al op een verrassende 5e plaats, op slechts 1min20 van een bronze medaille (resultaten BK lang 2013).

Een week later was hij de enigste atleet die in het spoor van een ijzersterke Jeroen Hoekx kon blijven. Het leverde hem een zilveren medaille op tijdens het VK lang (resultaten). Tijdens het BK aflossing (het uiteindelijke doel) kwam Michael Van Baelen opnieuw sterk voor de dag. Hij was de sterkste loper van de trolploeg en liep de 5e snelste tijd van alle deelnemers (resultaten).

Deze goede resultaten waren voor Van Baelen een motivatie om te blijven verder trainen. Twee weken geleden pakte hij een laatste keer uit tijdens de Strumica Open in Macedonië. Op een technische omloop, waar hij het beste tot zijn recht komt, eindigde hij op een 3e plaats tijdens de world ranking event. Hij liep slechts 5 minuten trager dan de Bulgaarse topper Kiril Nikolov. Bijna versloeg hij Daniel Barkasz (Roemenië) die tijdens de WOC in Finland nog goed was voor een A-finale op de middelafstand (resultaten wre Strumica open).

Voor het einde van 2013 had hij nog enkele kleine doelen gesteld (zoals GP Melis en VK nachtaflossing), maar zijn focus lag al op 2014. Nu zal de atleet uit Malle zich eerst moeten concentreren op het herstellen van klierkoorts. Het virus zat reeds enkele weken in zijn bloed (al tijdens de Strumica Open dus) en de oplossing zal vooral uit rusten bestaan. Delaatstepost wenst hem alvast een spoedig herstel toe.

Trainingslog Michael Van Baelen

6 Comments:

Een reactie posten

<< Home