De laatste post

Orienteering-news website

zondag, oktober 20, 2013

Flemish middle champs: international podiums

Vandaag zagen we in de elite reeksen een internationaal gezelschap op het podium tijdens het Vlaams kampioenschap middenafstand. De buitenlanders gingen in Ham (Kepkensberg) met de titel van Vlaams kampioen naar huis.

In de reeks H21E lieten de 3-sterren-atleten het wat afweten. Tomas Hendrickx verkoos een laat trouwfeest te verteren met een duurloop in Arendonk in plaats van het VK. Thomas van der Kleij beschikte nog niet over de goede benen omwille van ziekte de voorbije week. Hierdoor was het Jiri Bouchal (Cze) die de zege wegkaapte. Hij voelde zich nochtans niet snel vandaag, maar wist wel de grote fouten te vermijden. Op de tweede plaats eindigde Desmond Franssen (Bel), achterna gezeten door Andis Laveikis (Lat). Laveikis was met zijn vader voor een weekend naar Antwerpen afgezakt. Naast enkele gezellige Antwerpse cafeetjes wou hij ook het typische Vlaamse bos nog eens terugzien na een afwezigheid van enkele jaren. 'Nice to be back', zei hij nadat hij de dorens getrotseerd had. De kaart werd trouwens op voorhand door vele orienteurs kritisch onthaald, maar baanlegger Schutjes heeft wel zijn best gedaan om het zo uitdagend mogelijk te maken. Zijn clubgenoot Jeroen Hoekx greep uiteindelijk de laatste medaille in de elite reeks omdat Laveikis tegenwoordig geen lid meer is van een Vlaamse club.

Desmond Franssen - Jiri Bouchal - Andis Laveikis - Jeroen Hoekx

Bij de dames was het podium al even internationaal als bij de mannen. Anna Serrallonga (Esp) wist Greet Oeyen (Bel) nipt achter zich te houden. Beide dames hadden weinig fouten gemaakt, iets wat hun mannelijke tegenhangers vandaag niet konden zeggen. Voor Serrallonga was deze wedstrijd de ultieme voorbereiding op Smalandskavlen met haar Zweedse club IKHP. Vendula Dolezalova (Cze) maakte op de Kepkensberg het podium compleet. Ze is duidelijk klaar om dit volgend weekend tijdens de 2-daagse van de Veluwe te herhalen.

Anna Serrallonga - Vendula Dolezalova

In de juniorenreeks overklaste Elke Verdeyen de tegenstand. Na haar zege van vorige week (Ravels) toondze opnieuw dat ze in vorm is. Jammergenoeg moet ze volgende week verstek laten gaan voor EYOC in Portugal omwille van een schoolreis. Bij de heren liet Arno Keupens een uitgelezen kans liggen om op het VK middle naast Verdeyen op het hoogste schavotje te staan.

Results
Map H21E (Desmond Franssen)
Map H21E (Toon Melis)
Map D21E (Anna Serrallonga)

2 Comments:

 • At 21/10/13 13:57, Blogger Unknown said…

  I have also uploaded my gps track to 3DRerun - available here together with Desmond`s map and gps:
  http://3drerun.worldofo.com/2d/index.php?idmult%5B%5D=-109739&idmult%5B%5D=95897

  jiri

   
 • At 3/11/13 23:19, Blogger Unknown said…

  Thanks for the great event my Belgian friends! See you again in some other Belgian competitions. By the way..Belgian beer was good as always :)

   

Een reactie posten

<< Home