De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, oktober 12, 2013

De grote wintercriterium gids II

Kampioenschappen zijn gedaan en dan weet je dat de echte toppers zich dan beginnen klaar te stomen voor het wintercriterium.
De winnaar van het wintercriterium zouden we kunnen omschrijven als de top-oriënteur die oriënteren echt graag doen aangezien je veel wedstrijden moet lopen om dit criterium op je naam te schrijven.

Het Parcours:

Dit jaar staan er weer verschillende klassiekers op het programma van het wintercriterium.

Beginnen doen we in Ravels met de openingsklassieker waar de gebroeders Franssen hun eerste belangrijke punten zullen missen omdat ze de banen zullen leggen. De meeste zullen daar al hun goede benen willen tonen om te laten zien dat ze deze winter zullen staan.

De 2de klassieker op de kalender is de ploegenwedstrijd op 3 November in de Roeler. Traditioneel een wedstrijd waar je ook eens iets anders mag verwachten dan een gewone IOF omloop, De meest technische lopers onder ons zullen daar hun kans moeten slagen

Geen onderdeel van het wintercriterium maar toch ook al een klassieker (ondanks 2de editie) is de GP Melis, De toppers zullen noodgedwongen moeten kiezen tussen de GP en de punten voor het wintercriterium. We zien al dat toppers zoals Hoeckx , Franssen en Van Baelen kiezen voor de GP. Thomas Van der Kleij heeft zich nog niet ingeschreven, kiest hij hier voor de gemakkelijke punten?

De herfstwisselbeker (ondanks zijn naam toch deel van het wintercriterium) staat ook altijd geboekstaaft als een technische wedstrijd waarbij clubbelang ondergeschikt staat aan de punten die je daar kan verdienen.

Wat de ronde van vlaanderen in de worldtour is, is de sinterklaascross voor het wintercriterium. Degene die hiervoor niet goed zaten kunnen hier in 1 keer hun winter goed maken. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden in de technische tereinen in en rond het kamp van beverlo.

De kalender van 2014 staat nog niet op de VVO-site dus we zullen nog even moeten afwachten waar de finale van het wintercriterium zal beslecht worden.

De favorieten

Jeroen "hoeki" Hoeckx heeft al een paar keer het wintercriterium op zijn naam kunnen schrijven, hij weet dus hoe hij moet winnen. Tijdens de semi-klassieker "Het NMBS-Kampioenschap" liet hij zijn snelle benen zien door de tegenstand naar huis te lopen met meer dan 20 minuten. Hij is ook gemotiveerd om de hele winter alles in het teken te zetten van het wintercriterium.

Frank "frankieboy" Buytaert heeft zich dit jaar aangesloten bij de nationale ploeg, hij zal erop gebrand zijn om met de overwinning in het wintercriterium respect af te dwingen bij zijn teamgenoten. Frank zal dit jaar alles uit zijn (dokters?) kast halen om de titel mee naar huis te nemen.

Desmond "dessie" Franssen heeft het wintercriterium nog nooit kunnen winnen, toch wel een gapende leegte op zijn goedgevuld palmares. Als hij dit jaar alles op alles zet dan behoort hij ook tot de favorieten.

Winston "winnie" Franssen heeft dit najaar zijn form laten zien door de technische cross op Ossendrecht te winnen. Ook kan hij rekenen op een trein van trouwe aanhangers.

Thomas "mash" Van der Kleij, geruchten vertellen ons dat Thomas terug de nummer 1 wil worden van lommel en dat hij dit ook deze winter wil bewijzen.

Jiri "jiri" Bouchal is de enige buitenlander bij de favorieten. Met een overwinning in het wintercriterium kan hij het nodige respect afdwingen bij de locale bevolking en in Tsjechië!

Toon "Toni Melista" Melis heeft een paar kilos meegenomen vanuit Finland maar geruchten vertelden ons dat hij die er aan het afwerken is voor het wintercriterium. De vraag zal zijn of hij er gaat kunnen staan vanaf het begin.

Wim "komt altijd" Bries na een paar keer net niet wilt Wim dit jaar zeker en vas het wintercriterium winnen. Zoals zijn bijnaam al zegt gaat hij ook dit jaar zeer weinig overslaan en zo veel punten opdoen.

Wannes "Dikke Hendrickx" Hendrickx wordt getipt door de bezoekers van de website. De grote vraag zal zijn of hij zich volledig kan focussen op het wintercriterium of misschien wilt hij toch nog snoepen van enkele veldlopen.***** Jeroen Hoeckx
**** Frank Buytaert, Thomas Van der Kleij
*** Desmond Franssen, Winston Franssen, Jiri Bouchal
** Wim Bries, Toon Melis, Wannes Hendrickx
* Een verrassing

5 Comments:

Een reactie posten

<< Home