De laatste post

Orienteering-news website

zondag, oktober 13, 2013

Toon Melis takes the victory in WC

Toon Melis (Hamok) heeft meteen de puntjes op de i gezet. De voormalige vedette (u-10mila 2010) won een uitgeregende wintercriteriumwedstrijd te Ravels-zuid, de eerste klassementscross van het seizoen. "In deze apocalyptische weersomstandigheden komen de echte Flandriens naar boven", zei Melis. De ereplaatsen in de opener van het WC waren voor Thomas van der Kleij en Adriaan Pelckmans.

Winnaar van de wintercriterium Ravels: Toon Melis
 
De helse weersomstandigheden hadden de omloop in Ravels herschapen in een ware modderpoel. Niet alleen de sterkste lopers zouden overleven, het kwam er ook op aan om foutloos te blijven op dit technische en zware parcours van de gebroeders Franssen. Melis die enkele weken geleden nog werd afgeschreven voor de tweede ploeg van hamok in het BK aflossing, slaagde erin om nagenoeg foutloos te oriĆ«nteren. Ook voelde hij zich steeds sterker worden terwijl de kilometers verstreken. Zo sloeg hij een defintieve kloof met van der Kleij in het laatste gedeelte van de wedstrijd.

Jeroen Hoekx kon zijn overwinning van het nmbs kampioenschap niet herhalen

Ook voor plaats 3 zagen we een spannende strijd tussen Jeroen Hoekx (de grote favoriet) en Adriaan Pelckmans. Deze laatste moest gisteren nog verstek laten gaan voor de wedstrijd in Ossendrecht wegens ziekte (acute hoofdpijn). Vandaag daarentegen liet hij zien dat zijn conditie er stilaan (niet toevallig samen met het begin van het wintercriterium) terug aankomt. Pelckmans maakte het verschil vooral aan post 11, waar Hoekx teveel tijd verspeelde.

Een lachende derde: Adriaan Pelckmans

Frank Buytaert verkiest dit seizoen om overwinningen te boeken in omloop 2. "Deze afstanden zijn een betere voorbereiding voor de WOC 2014 sprint.", liet hij noteren. Hij klokte in Ravels af met de beste kilometertijd en bewijst dat hij in goede doen is. Al moeten we wel vermelden dat omloop 1 iets trager was (meer doorsteken en dus minder paden). Bekijk ter illustratie eens de wegkeuzes van winnaar Melis.

Bij de dames was Elke Verdeyen vandaag de snelste van iedereen en won bijgevolg omloop 4. In omloop 3 deed Annelies Vermonden een goede zaak voor het wintercriterium ten nadele van Greet Mols en Vanessa Bolsens.

Resultaten
Kaart (H1 - Toon Melis)
Kaart (all controls - Desmond Franssen)

Regionale Ossendrecht:
Gisteren liep Winston Franssen zijn sterkste wedstrijd van het seizoen. In Ossendrecht (het prachtige decors van het BK middle distance 2008) slaagde hij erin om foutloos te blijven en aan een hoog tempo te lopen in de technische zones, zware heide en het hoge gras.

Resultaten
Kaart (H1 - Desmond Franssen)

Snelste vrouw in Ravels: Elke Verdeyen
 
25 manna Zweden:
Gisteren vond in Zweden de voorlaatste belangrijke aflossing van het seizoen plaats (enkel Smalandskavlen staat nog later gepland). Yannick Michiels (OK Ravinen) liep hier de eerste leg en eindigde op een 51e plaats (results E1). Benjamin Anciaux was geselecteerd voor de eerste ploeg van OK Skogshjortarna. Van hem hebben we nog geen resultaten teruggevonden. De organisatie had technische problemen met het computersysteem en hierdoor laten de uitslagen nog even op zich wachten.

Website 25 manna

8 Comments:

Een reactie posten

<< Home