De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, juli 04, 2008

WMOC: resultaten Belgen

Ondertussen vindt in Portugal ook nog het wereldkampioenschap voor de Masters (H/D+35) plaats. De vorige 2 dagen vonden de qualificatie wedstrijden voor de lange afstand plaats. Deze twee wedstrijden werden bij elkaar opgeteld en op basis hiervan werd over A-finale of B-finale beslist. Als er meer dan 160 deelnemers meelopen in de qualificatiereeksen, worden de beste 80 geselecteerd voor de A-finale. Als er 4 verschillende reeksen opgesteld zijn, gaat dus telkens de top20 door.
Indien er minder dan 160 deelnemers van start gaan, zal 50% van de deelnemers in de A-finale en 50% in de B-finale aantreden. De knalprestatie tijdens deze selectiewedstrijden kwam dit maal van de Trolse veteraan Wiet Laenen. Hij was de sterkste in zijn reeks en we kijken ernaar uit wat hij in de finale gaat doen tegen de andere kleppers zoals Jorgen Martensson, Philipe Page en Reijo Bister (tenminste als hij het banquette van gisterenavond goed verteerd heeft).
Deze finales vinden plaats op zaterdag en zijn ineens ook de laatste wedstrijddag van het evenement. Hieronder enkele opvallende resultaten (top20) van de Belgen tijdens de selectiewedstrijden:
Heren:
H35:
13. Patrice Lombet (heat 1)
19. Wim Vervoort (heat 2)
H40:
5. Robert Theiss (heat 2)
H45
1. Wiet Laenen (heat 1)
H50
6. Adri Van Opstal (heat 4) (tijdelijk genaturaliseerd)
12. Anne Heikoop (heat 1) (tijdelijk genaturaliseerd)
H55
4. Roger Hendrickx (heat 1)

Dames:
D45
15. Tatiana Feldgen (heat 2)

1 Comments:

 • At 7/7/08 14:35, Blogger Joaquim Margarido said…

  Felicitations pour tous les orientistes belges presentes au Portugal.

  Des chroniques et des photos sont a votre disposition sur www.orientovar.blogspot.com.

  "Parabéns e felicidades."

  JOAQUIM MARGARIDO

   

Een reactie posten

<< Home