De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, oktober 02, 2007

Extreme orientatie

Orientatielopen kan soms gekke vormen aannemen.

Zo stond de Park World Tour jarenlang garant voor de promotie van een (toen nog) nieuwe discipline, namelijk sprint-orientatie. Tien jaar later is sprint-orientatie niet meer weg te denken uit het aanbod. Sinds enkele jaren maakt het ook deel uit van het WK programma.
Park World Tour vond dit ten koste gaan van de lange ol wedstrijden en zette voor het seizoen 2007 enkel Blodslitet in Fredrikstad op zijn programma. Blodslitet is de Noorse ultralange afsluiter van het seizoen. De lopers worden door middel van een massastart voor zo'n 25 km het bos in gestuurd. Park World Tour zet zich duidelijk achter dit soort voorhistorische wedstrijden.

Ook dit weekend vond er een dergelijke ultralange OL wedstrijd plaats in Noorwegen. De studentenclub NTNUI organiseerde Hu&Hei 2007 nabij Trondheim. Bij deze wedstrijd wordt er niet in massa gestart. Ander verschil tov Blodslitet is de afstand. Zo kregen ze deelnemers hier zelfs 32 (voor de heren) en 18km (voor de dames) voorgeschoteld. De zeges gingen uiteindelijk naar de Fin Tuomas Tervo en de Noorse thuisloopster Lene Bergersen.
Ook een landgenoot plande om deel te nemen. Helaas besliste een ziekte met bijhorende antibioticakuur er anders over. Omegaan Dennis Ducro bevindt zich sinds einde juli in Noorwegen. Al zijn reisverhalen zijn terug te vinden op Dennis zijn blog.

Dennis op expeditie in de Noorse heuvelsOok Troller Wiet (Frans) Laenen en zijn compagnon Wim Vervoort smeden weer wilde plannen. Zo willen de twee kempenboys in 2008 deelnemen aan het WK scoreloop in Estland. De tijd waarbinnen de heren op zoek moeten gaan naar zoveel mogelijk posten bedraagt maar liefst 24h. Deelnemen mag in groepen van 2 tot 5 lopers (voorwaarde is wel dat men steeds in groep blijft). Omdat de exacte naam van dit evenement me ontsnapt kan ik jullie geen link meegeven.

6 Comments:

Een reactie posten

<< Home