De laatste post

Orienteering-news website

maandag, september 24, 2007

Verslag Belgische kampioenschap aflossing

Zondag 23 september vond het Belgische kampioenschap aflossing plaats. Een nazomerzonnetje en uitdagende omlopen maakten er een mooie dag van.

Bij de heren waren het de KOL topfavorieten die de voorspellingen in werkelijkheid omzetten. Jan Gilot nam meteen de leiding. Zijn ploegmaten Geert Simkens en Pieter Hendrickx gaven deze leidersplaats niet meer uit handen. In tegendeel, hun voorsprong bleef groeien.
Na de volle 25.5 km hadden deze heren 16 minuten voorsprong op de jonge veulens van Hamok (Thomas en Jeroen Van der Kleij gekoppeld aan Jeroen Hoekx). De laatste podiumplaats werd veroverd door de Brusselaars Christophe Bernard, Jean-François Krier en Etienne Van Gasse. Hamok en Asub wisselen dus van positie tov de vorige editie (2006) in de Oostkantons. Een verrassend sterk Borasca, nochtans ook brons op Linkeroever in 2005, viel net van het podium.

Bij de dames werd er voornamelijk op Omega getypt.
Omega besliste om Miek Fabré naar de senioren te halen (waarschijnlijk kost dit hun een titel bij de dames junioren?). Miek kwam als eerste startloopster het bos uit gevolgd door Severine Vandermeulen en Saartje Sallaerts. Kim Geypen verloor deze pole position ten nadele van de relatief onbekende Stephanie Blockx. Een sterke Veerle Tulleneers kon geen tijd inhalen op Aline Hermans waardoor te titel voor CO Liege was.
Tweede werd dus omega, gevolgd door Hamok met Elien Melis, Elisabeth Schutjes en Greet Oeyen.

Resultaten
Map
Pics


4 Comments:

Een reactie posten

<< Home