De laatste post

Orienteering-news website

woensdag, juni 13, 2007

Pasquasy in Finland

Fabien Pasquasy is preparing for Jukola with his team SNO. His teammate Thomas Dlabaja put a movie on his website of their relay-training yesterday, filmed by Henrik Skoglund. Other SNO-runners in the movie: Anders Tiltnes, Pal Skogtjärn, Petr Losman, Michal Smola, Isak Bergman, Thomas Dlabaja, Torbjörn Sagberg, John Fredriksson, Anders Skarholt and the only woman Asa Franzen. Enjoy with us..

Pasquasy in the middle

More SNO-pics with Fabien

The article about their training

Two other belgian runners (Joost Talloen and Bart Delobel) will participate at jukola too. Their teams are visible below. We don't know or Etienne Van Gasse (who will run WC in Finland) will also participate at jukola, maybe one of our readers can tell us?

This year the 59th jukola-relay will take place in Lapua in Finland. The event center is situated right at the center of Lapua city, at the foot of majestic Mount Simpsiö, the highest point of the open plain. This year the terrain will be much tougher than the last 3 organisations. This time we don't have to expect km-times below 4min/km (remember Marten Boström in 2004: 8,5km in 31'37).

Last year Vehkalahden Veikot (Tero Föhr) took the victory, only 43'' faster than Kalevan Rasti (Thierry Gueorgiou) and 1'02 than Tampereen Pyrintö (Evgeny Fadeev). SNO (Matthias Muller) became the first non-finnish club on the 4th spot. Halden SK (Mats Haldin) became the first Norwegian team at the 5th place.

We're interested who will win Jukola 2007.. The relay will start on Saturday, 16 June at 23.00 with a mass start.

Twee andere Belgen, Joost Talloen en Bart Delobel lopen voor IF Brahe en OK Skogshjortarna. Of Etienne VanGasse ook zal starten (aangezien hij ook in Finland zal zijn voor WC) is vooralsnog een vraagteken.151 IF Brahe 1
1 Bart Delobel
2 Vesa Aaltonen
3 Leif Ena
4 Staffan Järn
5 Niklas Lindell
6 Fredric Portin
7 Daniel Stenlund


360 OK Skogshjortarna 1
1 Erik Tholen
2 Karl Larsson
3 Joost Talloen
4 Erik Aamot
5 Mikael Andersson
6 Martin Fredriksson
7 Gustav Östling

Ook Bart Delobel was al even op trainingskamp in Finland en nam er onderandere deel aan het Fins kampioenschap sprint. Meer informatie is te lezen in zijn reactie op de omega-website:


Geplaatst: Wo Jun 06, 2007 10:10 am Onderwerp: Brahe snoepreisje :-)Weinigen weten het waarschijnlijk, maar op dit ogenblik ben ik weer in het hoge noorden. Na ruim twee maanden met heel weinig km's en een toch wel verzwakte conditie (geen titel trouwens maar slechts 2e op het militair kampioenschap) is het de hoogste tijd om me een beetje te prepareren voor de Jukola. Vandaar dat ik een weekje Finse lucht kom opsnuiven. Vrijdag vlieg ik weer naar België voor drie dagen stage met de militaire ploeg en dan kom ik weer naar hier voor de Jukola.

Zondag begon het hier met het Fins kampioenschap Sprint. Geen cadeau en geen glansprestatie. Logisch. Normaal heb je wat aanpassingstijd nodig in dit terrein, en voor de sprint verwachtte ik een park of stad. Nougatbolle, snel maar gedetailleerd rotsig bos op 1\5000. 3km naar de start, ik eerste starter, wij te laat ginder, en daardoor kwam ik te laat aan de start, ik moest al in de box staan. Toen merkte ik ook dat de anderen al een postenbeschrijving hadden. Wat opgejaagd van dit alles ging ik bij de eerste post in de fout. De rest ging goed, maar wat traag (zonder nummers hé). Het is immers altijd een beetje wennen, je loopt gewoon rechtdoor bij een doorsteek terwijl anderen wat rondlopen, over een kale rots, omdat dat goed leesbaar getekend is en goed beloopbaar is... tja, dat is de gewoonte. Gisterenavond zijn we met 2 auto's richting Jukolaterrein gereden om daar op de trainingskaarten twee trainingen te doen. Interessant!!

Verder nog wat randnieuws en -bedenkingen: naast het tweejaarlijkse dansfeest voor 4000 mensen dat de club organiseert ben ik deze week in naam van de club ook wat mee moeten gaan helpen met banken en tafels voor een grote bbq van een bedrijf klaar te zetten. De club biedt voor dergelijke zaken hun diensten aan in ruil voor financiële steun, net zoals wij de voormalige electrabel steunen. Of het realisctisch is in onze Belgische wereld om meer van dit soort klusjes op te knappen weet ik niet, maar er kan wel eens nagedacht worden over de haalbaarheid ervan. Tot slot nog wat lichtere stuff, om de omegasken groenjaloers te maken: De gastfamilie hier heeft 5km verderop op zo'n kale rots aan zee een vakantiehuisje, waar ze ook hun motorbootje hebben. Hierthuis hebben ze een sneeuwscooter. Wat dat betreft is het buiten de trainingen een waar paradijs... 's zomers en 's winters is het hier een gratis snoepreisje met een ideale mix van lopen-oriënteren-clubleven(sauna na clubtraining)-beetje klusjeswerk-vakantie. Soms...soms kan het leven wel eens ferm meezitten, verdiend of niet, en dan moet je daar niet over denken maar gewoon ervan genieten.. WHOOEHAAAHHH

2 Comments:

 • At 13/6/07 23:17, Anonymous winnie said…

  neemt Etienne deel aan jukola?
  nu hij in de buurt is zou het zonde zijn van niet
  miss heeft hij gebruik gemaakt van de jukola-oproep (searching a runner/team)?

   
 • At 16/6/07 16:42, Blogger Desse said…

  Geen Etienne Van Gasse terug te vinden op de startlijst.
  De ploeg van Fabien is wel bekend. Hij wordt starter in de 3e ploeg van SNO (met nog heel wat grote namen erbij):

  96 Södertälje Nykvarn Orientering 3
  1 Fabien Pasquasy
  2 Michael Wehlin
  3 Matthias Gilgien
  4 Lennart Borg
  5 Mikael Tjernberg
  6 Björn Widen
  7 Anders Axling

   

Een reactie posten

<< Home