De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, februari 24, 2012

Belgian o-season kicks off

It's only february but in Belgium some important races will take place the next weekends. On sunday the first national race will be organised in Dilsenerbos. One week later it's already time for the Belgian champs middle distance in Lommel. At 10/03 the Belgian athletes will fight for the night title in Martelange. Also the JWOC and WOC selection races will be organised in March. Below you can see an overview.

Komende zondag wordt in Dilsenerbos gestreden om de eer van de eerste nationale. De wedstrijden tot nu toe waren maar wat spielerei. Dat is vanaf nu totaal anders. De bossen in Dilsen waren vorig jaar nog het strijdtoneel voor het BK nacht. Toen stond Thomas van der Kleij genoteerd met een DSQ achter zijn naam, maar zondag tekent hij present voor revanche. Zijn teamgenoot Jeroen Hoekx (met wie hij in Fontainebleau al een spannende tweestrijd uitvocht) en Joost Talloen (sterk presterend op de Karrimhoc) zijn de grootste uitdagers.


Ken Peeters at the WRE in Portugal with his new white runningpants

Jammergenoeg ontbreken nog veel grote namen op deze eerste afspraak, oa. het topteam uit de Kempen. KOL kan met onder anderen Pieter Hendrickx, Tomas Hendrickx, Yannick Michiels en Geert Simkens een team vol toppers opstellen. De man die deze bende tot een eendrachtig geheel moet smeden is Arendonkenaar Wannes Hendrickx. "Het brengt geen extra druk mee dat wij als de sterkste ploeg beschouwd worden. Ik heb voor alle topwedstrijden al een plan in mijn hoofd, maar daarover zal ik niks verklappen. We passen nog voor het openingsweekend, maar het BK middel is wél belangrijk", laat W. Hendrickx noteren.
"Vanaf het BK tot eind maart willen we er de hele tijd staan. Het echte werk begint in Lommel pas. Ik ben tevreden over de aanloop naar het nieuwe seizoen. Al onze renners zijn op het gewenste niveau." Om dit te onderstrepen publiceerde Wannes het volgende youtube filmpje van zijn broer Pieter.


Favourits for the Belgian night champs: Thomas and Juha-Matti

Buiten het KOL-team zijn er nog enkele afwezigen tijdens nationale 1. Ken Peeters en Jeremy Genar bereiden (net zoals Yannick Michiels) hun seizoen verder voor onder de Portugese zon. Ook Bart Delobel en Fabien Pasquasy spelen voorlopig nog verstoppertje en stellen hun debuut een week uit.
Van de buitenlanders Sergey Fedatsenko, Ondrej Pijak en Olle Karner is ook geen spoor te bekennen op de startlijst. Al zullen we de meeste van hen wel terugzien op het BK middel en BK nacht. Op het BK nacht zal ook de Fin Juha-Matti Huhtanen present tekenen samen met zijn teammaat van Vaajakosken Tera, Timo Joensuu.

Bij de dames ontbreken de 2 atletes van Omega: Kim Geypen en Miek Fabre. Andere toppers zoals Greet Oeyen, Aline Hermans en Catherine Hoofd zijn wel te bewonderen tijdens nationale 1.


Jeremy Genar in a close fight with Kristin Löfgren

Overview:
26/02/2012: 1st National race in Dilsenerbos (startlist)
02/03/2012: Flemish district night champs in Grobbendonk (startlist)
04/03/2012: Belgian middle champs in Lommel (startlist)
10/03/2012: Belgian night champs in Martelange
10/03/2012: JWOC selection races sprint + middle
11/03/2012: JWOC selection races long
17/03/2012: WOC selection races sprint + middle
18/03/2012: WOC selection races long

27 Comments:

Een reactie posten

<< Home