De laatste post

Orienteering-news website

donderdag, november 11, 2010

Donkere wolken boven het Wintercriterium

De Sinterklaascross krijgt zware concurrentie dit jaar. 's Vrijdags gaat namelijk in het Arenbergpark in Leuven de Slok Jeneveraflossing door.

Deze editie, al legendarisch voor ze gelopen wordt, belooft meer van hetzelfde als de vorige jaren: drank en lopen. Dat is waarom de oriënteur 's zondags naar de wedstrijd komt en dus ook waarom de jeneveraflossing zo populair is. Dit in scherpe tegenstelling tot de Slok bieraflossingen, waar uw dienaar ooit alleen tegen Thomas van der Kleij moest strijden voor de titel en dan ook logischerwijze verloor.

Hoe verloopt de wedstrijd op 3 december?

Je komt om 19u30 in het Arenbergpark in Leuven aan, de exacte locatie wordt nog meegedeeld. Dan worden de ploegen samengesteld. Lopers worden van goed naar supertalent opgesteld (niet op basis van drinkvermogen) en de rij wordt dan dichtgeklapt, zodat de ploegen van twee ongeveer evenwichtig zijn.

Om 19u45 wordt de start gegeven. Dan drinkt iedereen een tweetal glaasjes jenever en vertrekt. Traditioneel start Bram Boeckx als snelste, zij het niet altijd in de juiste richting. Uitkijken dus.

De eerste lopers lopen een korte omloop in het park en komen terug. Ze tikken hun tweede loper aan, die weer eens twee glaasjes binnenkapt en vertrekt. Als die tweede loper terugkomt, herhaalt alles zich en dat totdat iedereen drie keer het bos in is geweest.

De winnaars zijn de ploeg die als eerste de juiste hoeveelheid jenevers nuttigde en als snelste alle posten in het bos vond volgens de regels van het oriëntatielopen.

Douches worden voorzien en croque-monsieurs zijn er in principe ook in overvloed. Voor dat alles vraagt Slok een kleine bijdrage van 5 euro.

Inschrijven kan in de commentaren van deze post, per mail naar wouter_leeuws AT hotmail DOT com of, zo hebben wij ons laten vertellen, op één of andere facebookpagina.

4 Comments:

 • At 11/11/10 18:26, Anonymous Ken said…

  De bijeenkomst zal terug in de baar van Bio ingenieurs plaatsvinden

  de baar

   
 • At 19/11/10 09:26, Blogger sofie said…

  Volgende week staat er alweer een technische training op het programma, georganiseerd door de VVO ploegencommissie.

  Deze gaat door op zondag 28 november wordt tijdens de regionale wedstrijd op Lietteberg - Zutendaal.

  Starten kan tussen 10u en 11u30.


  Er is keuze uit volgende omlopen:


  A = puzzel-OL deels oro-hydro (+/- 8km)

  B = puzzel-OL deels zonder zwart (+/- 6km)

  C= puzzel-OL gewoon (+/- 3km)

  De ploegencommissie raadt iedereen aan deel te nemen aan deze training om je technische capaciteiten nog wat aan te scherpen!


  Wil je deelnemen moet je inschrijven bij training@orientatie.org met vermelding van de gewenste omloop, dit wel voor 21 november.

   
 • At 22/11/10 11:06, Blogger sofie said…

  last minute inschrijvingen kunnen nog tot maandagavond!!!

   
 • At 22/11/10 16:02, Anonymous Anoniem said…

  "Daarna kan er begonnen worden aan het verslag. Wachten op een uitslag is niet nodig. Die zit in het geheugen. Dat duurt ongeveer een uur. Pas dan is het de moeite om naar De Laatste Post te surfen en in mooie bloemrijke bewoordingen te vernemen welke heldendaden er zich die dag in het bos afspeelden."

  Ik wacht op de bloemrijke bewoordingen over Tielen ;)

   

Een reactie posten

<< Home