De laatste post

Orienteering-news website

donderdag, oktober 28, 2010

Preview BK Fiets-O


Overmorgen zaterdag 30 oktober zal in en rond Sint-Joris Weert het BK fiets-O gereden worden.

Na Berendrecht vorig jaar en Halen in 2008, vormt de heuvelachtige streek tussen Oud-Heverlee en Overijse dit jaar het decor voor de kampioenschappen. Een korte preview.

De kaart ligt niet zo ver van de selectieve Kesselberg, ondertussen een klassieker onder de Vlaamse fiets-O kaarten. Het terrein van zaterdag bestrijkt Vlaanderen en Wallonië, waar men de streek wel eens les Ardennes Brabançonnes pleegt te noemen. Need we say more?

Drie rivieren doorkruisen de kaart en leverden inspiratie aan de kaarttekenaar voor een naam voor de nieuwe kaart. Bekende klimmetjes op de kaart zijn de Smeysberg en de Moskesstraat, de Vlaams-Brabantse Muur van Geraardsbergen met z'n 20% stijgingspercentage.

Er is een uitgebreid netwerk van asfaltwegen, veldwegen en singletracks in een overwegend open omgeving met enkele grote percelen loofbos. Berijdbaarheid is over 't algemeen goed hoewel zware regenval de veldwegen zwaar kan maken. Ook de gevallen blaadjes zorgden voor uw verslaggever/verkenner wel eens voor een slip-and-slide-gevoel zo nu en dan.

Bandenkeuze voor dit alles? Als verdere regenval uitblijft, lijkt een lichtlopend profiel de beste keuze. Zorg toch ook voor een niet al te licht profiel, kwestie van recht te blijven in de soms technische afdalingen die bezaaid kunnen zijn met stenen en wortels.

De weersvooruitzichten geven een kans op regen op zaterdagvoormiddag en een strakke zuidenwind. Vooral dat laatste kan een rol spelen in de wegkeuze: een flink stuk in de wind door het veld of even rond door het bos?

In totaal nemen niet minder dan 127 fietsers de start, een absoluut record voor een fiets-O.

De dames open krijgen een wedstrijd van 90'. Miek Fabré, Katrien Geuens en de winnares van vorig jaar, Sofie Herremans, zijn enkele bekende namen aan de start. Outsider is misschien wel Veerle Buytaert, winnares van de Kluis Classic. Gekend terrein daar in Sint-Joris Weert voor de Kasterleese.

Heren open zullen de volle 110' in hun zadel zitten. Een indrukwekkende startgrid hier, met maar liefst 32 starters waaronder enkele klinkende namen, ook bij de renners die buiten wedstrijd deelnemen. We herkennen onder andere Jonathan Wesel en de man van het langere werk, Johan De keukelaere (finisher TransBelgië Oost West en Solo's Ride 108km ).

Bij de wedstrijdrijders staat uittredend kampioen Wim Peers met stip op één genoteerd. Hij won -ondanks enkele haperingen bij de voorlaatste post - vorige week nog overtuigend in Wechelderzande en mag van het zwaardere werk geen schrik hebben met een vijfde plaats in België's zwaarste MTB race, de Raid des Hautes Fagnes.

De MTB-team Langdorp rijder Jochen Verdeyen moest vorig jaar slechts 1'30" toegeven op de winnaar. Benieuwd wat hij dit jaar uit de benen schudt op een beduidend minder lichtlopend parcours.

Er zijn enkele outsiders. Dries VdK liet vorige week in de noorderkempen mooie dingen zien en kan altijd iets meer in de kampioenschappen. Z'n broer Thomas haalde dit jaar z'n MTB regelmatig boven en niet zonder resultaat. Hij reed een mooie Sudety MTB challenge en werd eerste Belg in de sterk bezette Eiger Bike Challenge: klimmen van >25% vormen voor de man van Lommel dus geen enkel probleem.

Ook Sam Deferm - afgelopen zomer nog gesignaleerd in de Ardeense bossen tijdens een loodzware MTB-training - zal een gooi naar de titel wagen en mag zeker niet uit 't oog verloren worden terwijl Desmond Franssen al aangegeven heeft dat het steile klimwerk 'm zeker niet afschrikt.


Zaterdag in de vroege namiddag zal het - als alles goed gaat - duidelijk zijn wie de door Steto en Vochtkiller gesponsorde tricolore truitjes mag aantrekken!



We geven nog mee dat er onderweg géén bevoorrading is, wél voorziet de organsiatie een energy-bar van Sponser voor de kleine honger onderweg.

3 Comments:

  • At 29/10/10 09:46, Blogger dries said…

    mooie voorbeschouwing van de baanlegger, ik kijk uit naar 2 uur fietsplezier.

     
  • At 11/1/13 00:21, Anonymous Anoniem said…

    … Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your delaatstepost.blogspot.be website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

    YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

    I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

    …Well check out the incredible results for yourself -
    http://magic-traffic-software.com

    I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

    …so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

    http://magic-traffic-software.com

    Take care - your friend Jennifer

     
  • At 21/1/13 07:04, Anonymous Anoniem said…

    After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your delaatstepost.blogspot.be website also need unstoppable flow of traffic...

    Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

    = = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

    In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

    Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
    day!!

    And all it took was 10 minutes to set up and run.

    But how does it work??

    You just configure the system, click the mouse button a few
    times, activate the software, copy and paste a few links and
    you're done!!

    Click the link BELOW as you're about to witness a software that
    could be a MAJOR turning point to your success.

    = = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

     

Een reactie posten

<< Home