De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, oktober 31, 2009

Peers en Herremans Belgian champions Bike-O

The Belgian Championships bike-O were won by Wim Peers in the men's class and Sofie Herremans in the women's class. Having a 1'31" gap on Jochen Verdeyen, Peers made a very solid perfomance. Sam Deferm was in the third spot.

Herremans only had a 4" margin to Miek Fabré. Ewa Fiuk did the third time but as she is Polish, Katrien Geuens completed the podium.

Results
SplitsOnder een stralend herfstzonnetje met zachte temperaturen vond vandaag het BK Fiets-O plaats in Berendrecht. Hoewel de meeste deelnemers met een 26" MTB aan de start verschenen, leek een crossfiets vandaag het meest effectieve wapen. Enkele mulle-zandstroken niet te na gesproken, lag het parcours er pijlsnel bij, getuige de snelle winnaarstijden.

Bij de dames was de strijd ongemeen spannend. Na de hele wedstrijd figuurlijk haasje over te hebben gespeeld en elkaar nooit meer dan 1' te hebben laten wegrijden, had Miek Fabré nog zowat 26" voor op Sofie Herremans bij de voorlaatste post. Een flinke jump richting finishlijn leverde Sofie evenwel het goud op en deed Miek met 4" achterstand gefrustreerd op het stuur kloppen.

Bij de heren zette Jochen Verdeyen - die uw verslaggever net wist af te houden aan de streep - met een vroege start onmiddellijk een richttijd voor de andere deelnemers. Ondertussen sijpelden ook de andere deelnemers het CC binnen met een sterke performance van Sam Deferm die Verdeyen het dichtst wist te benaderen. Dries VdK kende pech onderweg: een flinke kwak van een paard - dit deed ons denken aan de beruchte sprints van Adoesjaparov - bracht de lange van Lommel ten val. Hierbij brak bovendien de plaat van z'n mapholder, en weg was de moral.

Ondertussen was ook Wim Peers gestart. De organisatoren hadden werkelijk aan alles gedacht: om de overige deelnemers geen verkoudheden aan te smeren, werd het MTB-Rudi speerpunt als laatste losgelaten in de bossen rond Berendrecht. En terecht. Peers maakte de koers vanaf de officieuze start hard, en enkel Sam Deferm deed een poging z'n wiel te houden. Althans tot control 3, waarna de vogel definitief gevlogen was. Met een voorsprong van 1'31" op Jochen Verdeyen - die geen vervolg aan de zege van vorige week kon breien voor z'n nieuwe sponsor Lotto - wist hij de nationale driekleur in Nijlen te houden.

Al met al was het een mooie wedstrijd in Berendrecht: de schaal van 1/15000 maakte de kaart goed leesbaar, de baanlegger zorgde voor een leuke afwisseling tussen "knalstukken" en technische tussendoortjes en er waren goeie hamburgers.