De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, december 01, 2009

Weekend omnibus

Het voorbije weekend ging niet alleen de nachtmassastart door, maar waren er ook andere oriëntatieactiviteiten.

Militaire Kelchterhoef-West

Voor de meesten begint het weekend op vrijdagavond, voor anderen, die uitbollen naar hun pensioen toe, begint het op vrijdagmorgen en weer anderen hebben de hele week weekend. Daarom kunnen ze aan de militaire oriëntatielopen deelnemen. Met 576 deelnemers was de vrijdagse loop in Kelchterhoef-West een succesverhaal zoals het burgeroriëntatielopen maar enkele keren per jaar kent. Voor kaarten verwijzen we graag door naar Yannick Michiels.

Bij het bekijken van de uitslagen en de splits is niks speciaals te zien op het eerste zicht. Wie verder kijkt en de gegevens wat analyseert, ziet duidelijk dat we ons stilletjes neerleggen bij al die commentaren uit de ploegencommissie dat wij niet meer mogen doorlopen op een gewone wedstrijd. We zien wel waar het ons brengt. Aan een veredeld jogtempo is zo'n militaire cross nog steeds plezant. Massa's volk in het bos, die allemaal op zoek zijn naar hun post en dan, als ze iemand zien knippen, een sprintje naar die plaats.

Seniorsbijeenkomst + cross Vilvoorde

Zaterdagmorgen, wanneer het weekend in volle gang is, ging in Oudergem een vergadering door waar alle seniorszaken nog eens tweetalig werden uitgelegd. Dat werd gevolgd door een initiatie loopoefeningen door Bart Delobel. Wij waren in Balendijk posten uit het bos aan het ophalen en konden dus niet aanwezig zijn, enigszins tot spijt van de anderen, want er moet altijd toch iemand zijn die die huppeloefeningskes niet kan. Daarna was er nog trainingstijd op het parcours van de fysieke test, maar van deze mogelijkheid werd niet al te gretig gebruik gemaakt, vernam De Laatse Post.

Een aantal lopers liep daarna de veldloop in Vilvoorde. In Het Belang vonden wij de uitslagen: een sterke prestatie van Fabien Pasquasy bij de heren, met een mooie zesde plaats. Bij de dames deed Kim Geypen zelfs nog beter, door meer dan overtuigend te winnen. Els Talloen veroverde de negende plaats.

WC De Beeltjes

Een nieuwe kaart in het wintercriteriumcircuit is altijd een belevenis. Dat vonden zo'n 250 mensen ook en zij kregen een deftige kaart voorgeschoteld. De herinneringen van de seniorteamleden van vorig jaar, waar er in dit gebied een nachtelijke opdrachtentocht gedaan werd en dat sindsdien vooral met bramen geassocieerd werd, bleken compleet mis te zijn. Amper bramen gezien tijdens onze trainingstocht door het bos. En dan komen de vragen: "gekwetst?" "niet meegelopen, want ik zag u niet in de uitslag?" Greet Oeyen wist te melden dat ze met hetzelfde probleem geconfronteerd werd. Als we de uitslag in de dames C bekijken, dan zie we dat daar de overwinning naar Sofie Herremans ging, ruim voor Greet. Sofie zit in de ploegencommissie. Het waarom van het traag lopen op wedstrijden wordt stilletjesaan duidelijk: Sofie haar doel is niets meer of minder dan het Wintercriterium te winnen!

Bij de heren A ging Serge Baert met de overwinning en de 1000 punten lopen. 4 seconden voorsprong op Jan Oeyen, die dus tweede werd en een kleine minuut voor Bart Mellebeek. Zelf werden wij toch nog vierde, ondanks ons gezapige tempo en het feit dat wij twee keer de rododendronzone bij posten 11 en 14 hebben uitgekamd van voor naar achter en weer terug.

Slecht nieuws komt er van de WC-winnaar van vorig jaar bij de H21, die dit jaar bij de H35 zijn glorie bijeen wil lopen: Frank Buytaert zou zijn voet omgeslagen hebben en ernstig geblesseerd zijn.

Uitslag
Splits
Kaart deel 1, deel 2

Preview Sinterklaascross

Jawel, zondag lopen wij een cross mee, de Sinterklaascross, het hoogtepunt van het eerste gedeelte van het Wintercriterium!

Als we naar de tussenstand kijken dan zien we in de damesreeks een comfortabele voorsprong van 400 punten voor Tinne Vanhout, voor Nancy Teunckens. Wintercriteriumfavoriete Kim Steegen komt niet verder dan een derde plaats, 750 punten achter. Steegen ligt er overigens niet van wakker:
Gene paniek, want dees jaar zal t wc voor iemand anders zijn
Ik ga mij ook een paar keer wagen aan wat veldcrosskes
Bij de heren ligt Wim Bries dik aan de leiding, ook met zo'n 400 punten voorsprong op uw verslaggever. En dat met even veel wedstrijden gelopen! Nachtraaf Winston Franssen blijkt ook bij dag zijn arendsblik te kunnen gebruiken, want hij rukt op naar de derde plaats.

Hoe het verder verloopt zal duidelijker worden zondag, in Solterheide. In de volksmond vaak verguisd omwille van de vermeende aanwezigheid van bramen, schijnt dit tegenwoordig vooral een oude herinnering te zijn.

Niet iedereen strijdt echter om de WC-punten. Een jachtstart is altijd spannend en lang geleden in Vlaanderen. Inschrijven kan nog steeds.

6 Comments:

 • At 1/12/09 14:26, Blogger dries said…

  ditmaal geen copy-pastewerk maar toch een half uur leesplezier.

   
 • At 1/12/09 16:42, Blogger sofie said…

  Damn, ontmaskerd!:)

  Bij deze nog even van de gelegenheid gebruik maken om wat reclame te maken voor de training van 20 Dec!

  Meer info zie VVO website!

  Bij deelname aan de training ben je ineens van al die lastige vragen verlost! :)

   
 • At 1/12/09 17:50, Blogger Heun said…

  Shit, Jeroen als een militair dit leest is m'n aura van goede militaire ori-crosser naar de knoppen. Moest dit nu echt?

   
 • At 1/12/09 18:08, Blogger frank.buytaert1 said…

  Mijn blessure lijkt nog mee te vallen. Enkel is wel heel dik geworden maar heb gisteren toch al een 1/2 uurtje op de fiets gezeten. Met wat geluk en mits brace/tape hoop ik zondag aan de start te staan en de wedstrijd op een rustig tempo te kunnen afwerken. Ik hoop dan na de feestdagen weer mee te kunnen strijden om de overwinning.

  frank

   
 • At 1/12/09 18:39, Anonymous Anoniem said…

  Mooi, die gedrevenheid bij Frankyboy

   
 • At 2/12/09 12:41, Anonymous Anoniem said…

  Niet verkeerd begrijpen Jeroen. Het is niet zo dat we niet willen dat jullie geen enkele orientatiecross meer mogen doorlopen maar het is zeker niet nodig om ELKE cross voluit te gaan.
  Beter zou zijn vooral goed trainen in de winter ( basis, vatje vullen ) af en toe een gewone cross lopen ( snelheid )af en toe een orientatieloop snel en ook al eens een orientatieloop rustig zuiver als training.
  Daarom ben ik er ook voor dat de seniors de maandelijkse georganiseerde trainingen zouden meedoen.
  Een goede combinatie vinden van dit alles is volgens mij de beste voorbereiding. julie moeten NU niet in vorm zijn.

  Patrick

   

Een reactie posten

<< Home