De laatste post

Orienteering-news website

maandag, augustus 24, 2009

1000 ZONNEN


Vandaag waren er in
Arenbergpark te Leuven
de opnames voor een
reportage over oriëntatielopen.

Een groepje enthousiastelingen, jong & minder jong, vrouwen en gelukkig toch ook enkele mannen, spendeerde een groot deel van de dag in het zonovergoten park, in de hoop mee het oriëntatielopen mooi in beeld te brengen.De regisseur van de reportage had zelf een aantal filmpjes op Youtube als voorbeeld genomen, en verkoos om niet tijdens een wedstrijd te filmen om maximaal het beeldmateriaal te manipuleren (5 keer na elkaar dezelfde trap op- of aflopen was geen uitzondering!)

Bedoeling is dat het er wat flitsend uitziet, en soms zal er dus meer volk tesamen in beeld lopen dan vaak tijdens een gewone Vlaamse wedstrijd. Toch vroeg de regisseur geregeld ook feedback om te zien of toch af te checken of het resultaat nog wat realistisch bleef. En of, zelfs valpartijen werden niet geschuwd!

Uiteraard is het gebruikte terrein niet zo spectaculair als het Kroatisch nationaal park van Plitvicen waar het voorbeeldfilmpje werd opgenomen, maar iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om hopelijk tot een prachtresultaat te komen, al zal het afwachten zijn wat het knip- en plakwerk oplevert!

De aanwezigen moesten wel het nodige geduld aan de dag leggen, want de opnames duurden van 10 tot iets na 16u! Gelukkig zat de sfeer er goed in, en werd het een aangename dag in de zon, ook voor de naakte zonnebaders her en der in het park (gelukkig buiten beeld)…

De vakkundige uitleg over onze sport zal u op één krijgen van Sofie, die duidelijk geen cameravrees had en als een echte natural de interviewtjes afwerkte.Het resultaat is ook voor ons een vraagteken, vrijdagavond 28 augustus rond 19.30u naar één kijken is de boodschap!


Foto's

Verslag door An

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home