De laatste post

Orienteering-news website

maandag, augustus 17, 2009

WOC: Pasquasy safe in Long Final

Fabien Pasquasy kwalificeerde zich vandaag voor de Lange Afstandsfinale op het WK in Hongarije. Fabien startte door blaren onder zijn voeten niet met een gerust hart. Hij ging enkele malen in de fout en was na 3 kwart wedstrijd nog 2 minuten van een plaats in de finale. Maar op het laatste deel van de wedstrijd, gaf hij de volledige wereldtop het nakijken. Op dit technisch en fysiek zware stuk zette hij de snelste tijd en klom van plaats 20 naar 12. Fabien is duidelijk in topvorm en dat beloofd voor de rest van de week. Donderdag loopt hij waarschijnlijk nog de sprint, vrijdag de aflossing en zondag dus de lange afstandsfinale.



De andere Belgen hadden geen superdag. Jeroen Hoekx deed een technisch goede wedstrijd, maar kwam nooit echt in de buurt van een finaleplaats. Pieter Hendrickx had evenmin een superdag, maar zonder foutenlast had er misschien meer ingezeten.





Bij de dames deed Vinciane Mulpas het een stuk beter als gisteren. Als die trend zich doorzet staat het Goud voor de sprint al vast. Greet Oeyen deed een goede wedstrijd, maar kwam vandaag toch 3 minuten te kort voor een plaats in de finale. Sprint is normaal niet de sterkste discipline van Greet, maar op een technische kaart zoals donderdag, is een finaleplaats meer dan een optie.



Results: http://live.woc2009.hu/?p=long
All Pictures: http://www.woc2009.hu/ & http://www.worldofo.com/

4 Comments:

  • At 17/8/09 17:26, Anonymous Anoniem said…

    save or safe?

     
  • At 17/8/09 17:46, Anonymous Thomas vdk said…

    Congrats Fabien! Great to have you in the final!

    And we will see what happens next year. :-)

     
  • At 17/8/09 21:30, Anonymous benjamin said…

    congrats to fabien! well done!

     
  • At 19/8/09 14:04, Anonymous BrunoDL said…

    I Look forward to the final!

    Fabien was great, but the others had also a decent race! Well done!

     

Een reactie posten

<< Home