De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, augustus 21, 2009

Belgen 21e op WK aflossing

De Belgische mannenploeg werd 21e op het wereldkampioenschap aflossing in Hangarije. Als eerste loper finishte Fabien Pasquasy als twaalfde op slechts 1'20" van de leiders! Pieter Hendrickx en Jeroen Hoekx deden beide een degelijke wedstrijd maar verloren iets meer tijd. Pieter wisselde als 19e en Jeroen finishte als 21e.

Zwitserland(Rollier, Hubmann, Merz) won het goud bij de mannen voor Rusland en Finland. Maar het podium werd overschaduwd door het ernstige ongeval van de Zweed Martin Johansson. Hij liep als laatste loper in het leidende trio met de Noor Anders Nordberg en de Fransman Thierry Gueorgiou, toen zijn been door een paar centimeter dikke tak 10 cm doorboord werd. Beiden stopten om Johansson te helpen. Ook de Tsjech Michal Smola stopte even later en bleef samen met Gueorgiou bij de Zweed, terwijl Nordberg hulp ging halen. Johansson verloor veel bloed en het bewust zijn, maar stelt het ondertussen goed in het ziekenhuis.

Bij de vrouwen won Noorwegen(Nilsen, Hausken, Andersen) na een spannende wedstrijd. De laatste lopers bovenaan het klassement gingen allen in de fout. In het laatste stuk kon Marianne Andersen de Zweedse sprintwereldkampioene Helena Jansson afhouden en won zo met Noorwegen het goud. Finland, met Minna Kauppi, werd derde voor Zwitserland, Tsjechiƫ en Rusland.